Een uniek samengaan van een berk en knotwilg in natuurpark de Brink.
Een uniek samengaan van een berk en knotwilg in natuurpark de Brink. (Foto: )

Ontmoet de bomen van natuurpark de Brink

Zeist - In Natuurpark de Brink staat een aantal karakteristiek gevormde bomen. Ze hebben allemaal een eigen verhaal, een eigen geschiedenis en delen tegelijkertijd hun leven: met elkaar en met de mens. Daarom organiseren we op zondag 17 november een excursie waarbij onze relatie met bomen centraal staat.

Natuurpark De Brink is ontworpen in de 19e eeuw waarbij gebruik is gemaakt van de ligging van De Brink, op de grens van de Heuvelrug, de lager gelegen landerijen en de karakteristieken van een landgoed. Dat zorgt voor diversiteit in sferen en een grote variatie in beplanting die tot op de dag van vandaag is behouden. Bomen vervullen daarbij een cruciale rol.

Bomen kunnen ons veel vertellen over de historie van De Brink en over hun invloed op en betekenis van hun aanwezigheid door de jaren heen. Het park wordt bevolkt door bomen met elk een eigen verhaal dat het verdient verteld te worden. Een goed decor voor een waardevolle ontmoeting.

Het centrale thema van de herfstwandeling op zondag 17 november is de relatie tussen mens en boom. Tijdens de wandeling staan we stil bij het effect van bomen en landschappelijke sferen op mensen in het algemeen, op de bewoners van toen en de bezoekers van vandaag. Gedichten, verhalen, geneeskrachtige eigenschappen en ontdekkingen uit (ecologisch en sociaal) wetenschappelijk onderzoek over bomen maken duidelijk hoe belangrijk bomen voor ons zijn en hoe we dat aan den lijve ervaren.

Waar: Natuurpark de Brink, ingang Kroostweg Zeist (naast de ingang van de kinderboerderij)

Wanneer: zondag 17 november van 14 tot 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden