Foto:

Basisschool De Kameleon krijgt rondleiding bij Remia

Den Dolder - De Historische Vereniging Den Dolder organiseert jaarlijks een tentoonstelling waarbij de geschiedenis van Den Dolder centraal staat. Dit jaar wordt er stil gestaan bij het rijke fabrieksverleden van Den Dolder, waarbij basisschoolkinderen van De Kameleon een kijkje mochten nemen in de Remia-fabriek.

Op vrijdag 1 november kregen 180 leerlingen van groep 4 t/m 8 een rondleiding in de sausfabriek van Remia. Voorzien van veiligheidsjassen, haarnetjes en schoenhoesjes gingen de kinderen bij de eerste CO2-neutrale sausfabriek van Europa op bezoek. Hier konden zij precies zien hoe het maken van saus in zijn werk gaat. De leerlingen keken hun ogen uit en hebben de rondleiders het hemd van het lijf gevraagd. Femke uit groep 8: "Nu ik in de fabriek ben geweest kijk ik heel anders naar een fles Remia saus!"

De rondleiding werd afgesloten met een glaasje drinken en een paar frietjes om de heerlijke sauzen uit de fabriek te proeven. De leerlingen gingen naar huis met een emmertje Remia Fritessaus, waarbij zij zelf een creatief ontwerp konden maken van het etiket. Een aantal leerlingen uit de middenbouw zeiden na afloop: "Later zou ik hier wel willen werken!"

In de hal van De Kameleon is een kleine expositie over Remia te zien geweest, welke is opgezet door de Historische Vereniging. Deze is voor iedereen te bezoeken tijdens de schooltijden.

Over Remia

Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarines en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. Remia is de eerste sauzenfabriek die klimaatneutraal produceert. Het bedrijf voert de merknamen Remia, Gouda's Glorie, Yildriz en Mad Sauce en is daarnaast actief op het gebied van private label. Remia telt ruim 400 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 100 landen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden