Foto:

Tennisvereniging Griffensteyn verduurzaamt tennispark

Zeist - Zonnepanelen op het dak, LED verlichting in het clubhuis en de nieuwste generatie LED lampen op de banen. Een greep uit de maatregelen die de tennisvereniging in het park van Slot Zeist heeft genomen om bij te dragen aan een beter milieu.

Sinds vorig jaar is de club (met 1100 leden een van de grotere tennisverenigingen in Nederland) bezig met actief beleid om te verduurzamen. "Er is veel animo voor binnen Griffensteyn. De Algemene Leden Vergadering (ALV) stemde dan ook unaniem in met alle plannen", aldus Jos Tonk, voorzitter van de club. "Deze maand zijn de tennisbanen voorzien van LED lampen en zijn er 44 zonnepanelen geplaatst op het dak. Dit betekent niet alleen financieel een flinke besparing, maar vooral ook een forse vermindering van onze CO2 uitstoot. Daarnaast heeft LED verlichting als voordeel dat het veel minder lichtvervuiling veroorzaakt buiten het tennispark. Het licht contrentreert zich veel meer op de banen. En met de zonnepanelen gaan we nu ook kijken naar manieren om via een monitor (via de website en in het clubhuis) aan te geven hoeveel stroom we opwekken en terug leveren."

Verduurzaming betekent voor de vereniging ook dat ze kritisch kijkt naar afval en plastic. Bruno Tilmans, bestuurslid Technische Zaken: "We gaan afval beter scheiden en daarnaast willen we specifiek het gebruik van plastic vermijden. Ook kiezen we bij het vervangen van apparatuur voor energiezuinige alternatieven en kijken we naar ons assortiment in het clubhuis. We zijn er nog niet, maar we zijn een eind op weg om de duurzame vereniging te worden die we willen zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden