'Brieven voor jou' in Het Hernhutter Huis

Zeist - Vanaf 24 november zal er in Het Hernhutter Huis (het museum van de Evangelische Broedergemeente) in Zeist een bijzondere expositie te zien zijn. Vanaf die datum exposeert Martine Peucker-Braun daar haar aquarellen. De aquarellen, die de basis vormen voor haar nieuwe boek Brieven voor jou, kenmerken zich door fijnzinnige kleurencombinaties en artistiek grafisme en vertellen het levensverhaal van de kunstenaar: brieven die geschreven zijn op belangrijke momenten in haar leven en samen met de aquarellen een bijzonder universum vormen.

Martine heeft jaren in Zeist gewoond, maar woont en werkt tegenwoordig in de Limousin in Frankrijk. Enkele van haar aquarellen zijn verwerkt tot wandtapijten en maken deel uit van de vaste collectie van het Musée de la Tapisserie in Aubusson. Ze keert nog regelmatig terug naar Nederland om hier te exposeren.

Martine Peucker-Braun schreef eerder al twee boeken: ZigZag en Het verhaal van de vogel die zijn lied verloor (beide Apeiron Éditions, Frankrijk). Haar nieuwe boek Brieven voor jou (Éditions Maiade, Frankrijk) zal tijdens de expositie verkrijgbaar zijn en is ook te koop bij boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist.

Martine Peucker-Braun: Brieven voor jou
24 november tot en met 29 december 2019
Het Hernhutter Huis
Lageweg 27, 3703 CA Zeist
Dinsdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. Entree €3,00

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden