Foto: Maarten Bos

Liefde voor de keuken

Zeist - Indonesisch eten is populair en dat is ook in Zeist te merken. Het echtpaar Edison en Suzanna (beide 40) Knappstein heeft onlangs het nieuwe Indonesische restaurant Dapur Cinta geopend. Dapur Cinta is gevestigd aan de Voorheuvel. De naam betekent zoveel als: liefde voor de keuken. Maar "cinta" is ook Indonesisch voor "liefje" en het woord dat de echtelieden voor elkaar, in de keuken, vaak gebruiken. Edison en Suzanna zijn beiden afkomstig uit Indonesië.

In korte tijd heeft het restaurant een uitgebreide klantenkring verworven. Dat is niet verwonderlijk want de uitbaters maken alles zelf klaar, met alleen verse ingrediënten en zonder gebruik te maken van pakjes. Edison: "En we kopen alles lokaal in". Niet alleen het geserveerde eten is bijzonder, het interieur is dat ook. In het restaurant treft de bezoeker veel authentieke, antieke Indonesische huisraad. Er zijn kasten en banken uit Java en Sumatra en oude Balinese wajangpoppen. Edison en Suzanna hebben alles zelf opgeknapt en ingericht.

Edison legt verder uit: "Het koken was voor ons altijd hobby. Wij stonden op de markt en deden catering. We hadden veel succes en velen vroegen ons om een plek om te komen eten. Wij hebben die nu aan de Voorheuvel gecreëerd en we trekken inmiddels ook weer geheel nieuwe klanten. Je kunt hier eten en afhalen en we doen ook nog steeds catering."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden