Door de toepassing van glasparels in de cementplaten wordt de zichtbaarheid en de veiligheid van het verbreedde fietspad tussen Austerlitz(Zeist) en Driebergen enorm vergroot. In aanwezigheid van drie wethouders van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg waarover het fietspad loopt we
Door de toepassing van glasparels in de cementplaten wordt de zichtbaarheid en de veiligheid van het verbreedde fietspad tussen Austerlitz(Zeist) en Driebergen enorm vergroot. In aanwezigheid van drie wethouders van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg waarover het fietspad loopt we (Foto: Mel Boas)

Opening van innovatief fietspad

Een oplichtend pareltje

In aanwezigheid van een gedeputeerde van de provincie Utrecht en drie wethouders van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg werd een klein feestje gevierd dat het fietspad tussen Austerlitz en Driebergen verbreed is.

Austerlitz - Fietsers en brommers uit de richting Driebergen en Austerlitz kunnen elkaar vanaf nu veilig passeren. Door de toepassing van glasparels in de cementplaten wordt bovendien de zichtbaarheid en de veiligheid van het verbrede fietspad tussen Austerlitz(Zeist) en Driebergen enorm vergroot.

Dankzij de glasparel hoeft er geen straatverlichting te worden aangelegd in de bosrijke omgeving. Gedeputeerde Arne Schaddelee is zeer geïnteresseerd in deze technologie en verwacht dat het snel op meerdere fietsroutes zal worden gepast. Uit handen van Fietswethouder Wouter Catsburg ontving de gedeputeerde Arne Schaddelee dan ook een 'toverstaf' met verschillende soorten glasparels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden