Pianist Wouter Harbers en organist Willem Harold Boog (zittend) Harbers werkt op de vleugel mee aan het jubileumconcert.
Pianist Wouter Harbers en organist Willem Harold Boog (zittend) Harbers werkt op de vleugel mee aan het jubileumconcert. (Foto: Maarten Bos)

Uniek concert van jubilerende stadsorganist Boog in theater

Maarten Bos

De bekende Zeister stadsorganist en kerkmusicus Willem Harold Boog (1964) geeft op 16 november aanstaande een uniek jubileumconcert in het Figi Theater in Zeist. Boog viert met het concert zijn 40-jarig jubileum als concertorganist. Het belooft een spektakel te worden!

ZEIST - Boog vindt het heel bijzonder dat hij in Figi een concert mag verzorgen. "Normaal gesproken vindt er geen orgelconcert plaats in een theater. Voor de gelegenheid wordt het Cavaillé-Coll concertorgel naar Figi gebracht en ter plaatse opgebouwd. Gewoonlijk speel ik in kerken en kathedralen. Nu zal ik ook een ander publiek kunnen bereiken, zoals mensen die nooit eerder een orgelconcert bezocht hebben. En er is niet alleen orgel te horen. Ik speel samen met het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. De prachtige arrangementen voor orkest en orgel zijn gemaakt door Gert Buitenhuis. Een andere bijzondere combinatie zal zijn met vleugel en trompet. Je weet niet wat je hoort!" Op het programma staat verder nog werk van Marcello, Bach, Händel, Guilmant, Boëllmann, Karg-Elert, Asma, Zwart en andere componisten.

Beatles

Ook is er een heuse primeur, namelijk het eigen werk 'How Great Thou Art', dat eveneens bewerkt is voor orgel en orkest. "Dit concert kan plaatsvinden met dank aan de gemeente Zeist en het KunstenHuis, die mij dit podium wilden verschaffen rond mijn jubileum. Ik vind het geweldig en ik hoop dat veel mensen in dit prachtige theater komen luisteren. Het wordt echt een belevenis." Medewerking verlenen naast O.B.K. pianist Wouter Harbers, trompettist Maurice van Dijk en het Trio Bel Ami (zang). Met deze zanggroep voert Boog een fraaie Beatlesmedley uit. "Tijdens het concert wordt ook een jubileum-cd gepresenteerd, met een compilatie uit mijn 40 jaar als concertorganist. Het eerste exemplaar daarvan wordt uitgereikt aan de wethouder Cultuur van Zeist, Marcel Fluitman." Boog studeerde onder meer orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan verschillende conservatoria in Nederland en volgde studies en masterclasses in het buitenland. Sinds 1989 is hij kerkmusicus van de Zeister Oosterkerk. Hij dirigeert daarnaast, componeert en geeft privéles. Sinds 2016 is hij de stadsorganist van Zeist en in 2017 werd hij koninklijk onderscheiden. Sinds 1991 organiseert hij het traditionele Oranjeconcert in Zeist en hij is ook initiatiefnemer van de Orgelplusconcerten.

Kaarten bestellen

Het jubileumconcert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 15 euro. Tot en met 16 jaar is de toegang 10 euro. Reserveren via kunstenhuis.stager.nl/web/tickets/376990. Meer info: boogconcerten.nl en willemharoldboog.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden