Marcella Rijntjes (links) en Esther Meijers (rechts) organiseren samen al jaren drie kinderbeurzen per jaar in De Koppeling in Zeist-West
Marcella Rijntjes (links) en Esther Meijers (rechts) organiseren samen al jaren drie kinderbeurzen per jaar in De Koppeling in Zeist-West (Foto: Maarten Bos)

Gezellige drukte op de tweedehands speelgoedbeurs

Maarten Bos

Op 9 november was er weer de jaarlijkse tweedehands speelgoedbeurs in WijkServicePunt De Koppeling in Zeist-West. De zaal in het wijkgebouw was voortdurend volledig gevuld. Er waren ongeveer vijftig kramen. Onder de bezoekers vele kinderen en ouders.

Zeist - De beurs wordt georganiseerd door Esther Meijers en Marcella Rijntjes. Zij doen dit al jarenlang. Esther vertelt: "We organiseren dit evenement altijd in november omdat het Sinterklaasfeest dan in aantocht is. Er worden hier onder meer duurzaam speelgoed, verkleedkleding, kinder- en stripboeken en kinder-DVD's, -CD's en -games verkocht. De belangstelling van kopers en aanbieders is heel groot. De verkopers schrijven zich bij ons in en betalen 3,50 euro voor een plek. De koper betaalt tien procent toeslag over het aankoopbedrag. Al dat geld gaat naar goede, kindgerelateerde doelen, zoals de Speel-O-Theek."

Esther vervolgt: "We worden ook goed geholpen door Meander Omnium. De zaal en de opslagruimtes worden door de welzijnsorganisatie gratis ter beschikking gesteld. We hebben een heel team van vrijwilligers en vele daarvan komen ook weer van Meander. In het voor- en najaar organiseren Marcella en ik ook kinderkledingbeurzen, in totaal twee per jaar. Een deel van de opbrengsten daarvan gaat ook naar goede doelen. Wat de verkopers aan het eind van onze beurzen aan spullen overhouden kunnen zij, als zij dat willen, doneren. Wat wij dan krijgen gaat naar doelen als de Weggeefwinkel en de Kledingbank."

Een gezellige drukte in De Koppeling op 9 november en een aanbod van veel goederen tegen kleine prijsjes. De volgende Voorjaars- en Zomerkinderkledingbeurs is op 21 maart 2020, ook weer in gebouw De Koppeling. De Speelgoedbeurs is volgend jaar natuurlijk weer in november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden