Ook Albert Heijn aan het Emmaplein is op zondagmorgen dicht.
Ook Albert Heijn aan het Emmaplein is op zondagmorgen dicht. René Borkent

Winkels in Zeist ook in december op zondagmorgen dicht

12 november 2022 om 14:41 Politiek

ZEIST Ook in december moeten de winkels in Zeist op zondagmorgen gesloten blijven. 

Zo was het ook ooit afgesproken met de gemeente. Dit jaar openden enkele winkels toch op zondagmorgen de deuren. Uiteindelijk besloot de gemeente Zeist in te grijpen: de winkels moesten dicht.

In de vergadering van de gemeenteraad van afgelopen dinsdag stelde de VVD voor om de winkels dan in ieder geval in december de kans te bieden om op zondagmorgen te open te gaan. VVD-raadslid Aat Grinwis noemde twee argumenten: op deze manier zouden ondernemers wat extra inkomen kunnen verwerven na een moeilijke coronaperiode. Ten tweede hebben de winkels die op zondagmorgen dicht zijn last van oneerlijke concurrentie door bezorgdiensten die wel op zondagmorgen aan huis mogen leveren. 

Het voorstel riep bij CDA-fractievoorzitter Fluitman de nodige irritatie op: ,,Het is de zoveelste poging om één of twee grootgrutters de kans te geven om langer open te gaan.’’

Ook GroenLinks, de grootste partij in de raad (en de coalitie) voelde weinig voor het voorstel. ,,Het ligt gevoelig in de samenleving en er zijn afspraken gemaakt’’, zei raadslid Falco van ‘t Riet.

Grinwis bracht het voorstel niet in stemming. Hij gaat het aanpassen voor de volgende raadsvergadering, in december. In dat nieuwe voorstel wil hij pleiten voor een draagvlakonderzoek. In dat onderzoek zouden winkeliers, maatschappelijke organisaties en ook bijvoorbeeld kerken samen kunnen bezien of de winkeltijdenverordening alsnog kan worden aangepast in de door de VVD gewenste richting. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie