Walter Willigenburg is actief als buurtpastor in de wijk Zeist-Oost en verbonden aan  Wijkinloophuis Kerckebosch.
Walter Willigenburg is actief als buurtpastor in de wijk Zeist-Oost en verbonden aan  Wijkinloophuis Kerckebosch. (Foto: )

Kroegentocht in Zeist

Walter Willigenburg is actief als buurtpastor in de wijk Zeist-Oost en verbonden aan Wijkinloophuis Kerckebosch. In deze rubriek 'Dit is mijn wijk' vertelt hij over zijn ervaringen. In september startte het wegwijscafé in onder andere Zeist-Oost. We hadden al een repaircafé, en sommige wijken hebben zelfs een huisvestingscafé. Tegenwoordig plakken we overal het woord 'café' achter om het gezellig en gastvrij te laten klinken. Toch lijken de cafés aan te slaan; in Noord is het wegwijscafé een groot succes, zo gaan de verhalen.

Zeist - Je kunt er terecht met veel problemen en de café-mensen zorgen dat je uitkomt bij de instantie die jou het beste kan helpen. Voor hen die regelmatig hulp nodig hebben van sociale instanties zijn de cafés een ware uitkomst. Zij hoeven immers niet meer naar een spreekuur - een term die toch onwillekeurig doet denken aan de wachtkamer van de huisarts - maar kunnen zich tegoed doen aan een heuse kroegentocht. Het klinkt in elk geval sympathiek; nu maar hopen dat het ook helpt.

P.S. Ook ik houd wekelijks spreekuur, op maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Inderdaad, ik zou daar eigenlijk eens een betere naam voor moeten bedenken.

U kunt bij de buurtpastor terecht met diverse vragen die te maken hebben met: opvoeding en gezin, identiteit en relaties, leed en rouw, en geloof en zingeving. Een afspraak maken is niet nodig.Liever een andere dag? Bel 030-6971106 of mail naar walter@buurtvrij.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden