Foto:

Handen uit de mouwen door team DMP

Donderdag 14 november jl. vond er een super Maatschappelijke Match plaats tussen het team van DMP uit Zeist en leerlingen en team van VSO Meerklank (Voortgezet Speciaal Onderwijs aan jongeren van 12-19 jaar met een licht verstandelijke beperking) Onderdeel van 'Wereldkidz'.

Voor de 2e keer verruilde bijna het voltallige team van DMP het kantoor voor een dag fysiek buiten zijn en klussen op Meerklank aan de laan van Eikenstein.

In het najaar van 2017, kort na de opening van Meerklank, vierde DMP zijn 10-jarig bestaan met een teambuildingsdag op Meerklank.

Dit was wederzijds zeer goed bevallen en Meerklank was erg blij met het aanbod van DMP om weer te komen helpen klussen!

De entree van de school en het schoolplein waren 2 jaar na de opening nog steeds in de fase van opbouw.

De inrichting van het schoolplein wordt m.b.v. subsidiefondsen fase gewijs gerealiseerd, waarbij de leerlingen zelf tijdens de praktijklessen een belangrijke bijdrage leveren. Echter,dit is wel een lange termijn planning.

Met de contatcpersoon van DMP werd een mooi plan samengesteld en behalve de vele extra handen was er veel extra materiaal en middelen ter beschikking. Het bleek ook dat veel van de 'kantoormensen' heel handig waren!

Na een gezamelijke opening met een vrolijk welkomslied door een leerkracht en leerlingen, gingen we van start waarbij de leerlingen gekoppeld waren aan teamleden van DMP. Teamleden van Meerklank coordineërden en waren aanspreekpunt. Terwijl er buiten gesnoeid, gespit, geharkt, gewied,geschilderd en gezaagd werd, was in de school de catering ploeg druk met de voorbereidingen voor de inwendige mens. In de voorgande weken was er tijdens de kooklessen al flink gebakken aangezien er voor heel veel mensen koek of cake moest komen.

Voor de lunch werd ook gezorgd en de keuken bruiste van activiteiten, alsof het een professionele catering betrof!

Ook hier waren een aantal mensen van DMP enthousiast aan het helpen. Het was een mooie uitdaging voor onze leerlingen en gaf een grote stimulans omdat er een ander appél op ze werd gedaan.

Dit was ook buiten zichtbaar en terwijl er hard gewerkt werd was er veel pezier en deden de leerlingen een onvergetelijke ervaring op.

Na de lunch was voor sommigen leerlingen de koek op en konden ze in de aula film gaan kijken. Echter de meesten waren niet te stoppen en wilden door. Ieder genoot ook van de zichtbare resultaten. Helaas was de nieuwe entree nog niet klaar toen het einde schooldag was en voor de leelringen tijd was om naar huis te gaan. Des te groter was de verrassing de volgende dag bij het zien van de prachtige Pergola die de entree een heel ander aanzien geeft.

Met de leerlingen hadden we de klussendag afgerond met een toespraak voor de directeur en zijn team waarna de leerlingen ieder teamlid van DMP een grote, beschilderde kei met passende (steen/kei) tekst overhandigd hebben.

Nadat zij vertrokken waren is het team nog flink aan de slag gegaan om het hele project aan de voorkant van de school af te maken.

Moe, maar zeer voldaan hebben team DMP en Meerklank met elkaar deze fantastische dag nog gezellig afgerond.

De opbrengst van deze dag is bijna niet te meten. Behalve het zichtbare resultaat; een mooiere, verzorgde uitstraling van de school, is het onzichtbare effect waarschijnlijk nog veel groter.

Het team van DMP heeft buiten de kantoormuren van het bedrijf gekeken, zich belangeloos (maatschappelijk) ingezet en positieve ervaring met onze jongeren opgedaan. Onze jongeren hebben door de individuele, positieve aandacht en contact met de mensen van DMP zich kunnen laten zien en zijn ook een hele mooie ervaring rijker.

Wat een prachtige 'Win-Win' opbrengst!

VSO Meerklank is DMP zeer dankbaar voor alle mankracht, middelen en het (levende) materiaal wat een blijvende herinnering aan deze Klussendag zal blijven.

Team en leerlingen VSO Meerklank

Meer berichten