De trailer kregen we al eerder van Dierenlot. Met de auto ervoor is het plaatje gewoon "af" en kunnen we onze ezels weer heel lang veilig vervoeren. Vandaar die blije gezichten.
De trailer kregen we al eerder van Dierenlot. Met de auto ervoor is het plaatje gewoon "af" en kunnen we onze ezels weer heel lang veilig vervoeren. Vandaar die blije gezichten.

Mensen en ezels blij met de nieuwe auto: een heuse ambulance

"Woensdag 20 november konden we onze nieuwe bestelauto ophalen bij Dierenlot. Hij werd warm onthaald door de vrijwilligers van de Ezelsociëteit die met verlangen hadden uitgekeken naar de beloofde aanwinst. De oude bus was al een tijdje dringend aan vervanging toe maar ja….. dat kost geld en dat geven we liever uit aan de ezels."

Hans Signer is er als directeur erg blij mee zoals zaken gelopen zijn. "Een aanvraag bij de stichting Dierenlot om ons te hulp te schieten, werd gehonoreerd. Het is voor ons een hele gunstige deal. Zij stellen de auto, ingericht als dierenambulance, gratis ter beschikking voor een periode van 5 jaar. Ze nemen een deel van de onderhoudskosten voor hun rekening en regelen een voordelige verzekering. Natuurlijk zijn er afspraken gemaakt zodat ze kunnen volgen of we wel netjes met "onze" auto omgaan. Logisch.

We zijn super blij met deze nieuwe aanwinst. Het is een hele zorg minder. En van het geld dat we uitsparen, gaan we heel wat hooi en stro kopen en (medische) zorg betalen."

Stichting Dierenlot is niet alleen voor de Ezelsociëteit een belangrijke partner in de zorg voor verwaarloosde, afgedankte, zieke en oude dieren. Inmiddels ondersteunt Dierenlot zo'n 300 lokale en regionale dierenhulporganisaties door heel Nederland bij hun essentiële werk voor de dieren in nood in Nederland. Sinds 2008 schenkt Dierenlot al dierenambulances aan diverse organisaties die zich inzetten voor het redden van dieren. Er rijden nu al 160 dierenambulances, geschonken door Dierenlot, in Nederland rond. Waarom dierenambulances: al snel na de oprichting in 2004 werd het de oprichters duidelijk dat bij hulp van dieren altijd vervoer nodig is. Een goede dierenambulance is voor veel organisaties dan ook onontbeerlijk. Stichting Dierenlot zorgt bij iedere gehonoreerde aanvraag voor een passende ambulance voor de betreffende organisatie. Grote hulde daarvoor!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden