N229 mag geen barrière vormen tussen nieuwbouw in Odijk West en de oude kern Odijk

N229 mag geen barrière vormen tussen nieuwbouw in Odijk West en de oude kern Odijk

Odijk – P21 wil dat Odijk-West en Odijk één dorp wordt en wil daarom zekerheid over een oplossing voor de N229 die straks dwars tussen de nieuwe wijk Odijk-west en het bestaande dorp Odijk loopt. Ze wil dat ook vóórdat de bouwwerkzaamheden beginnen. De gehele gemeenteraad is het hierover met elkaar eens. De planvorming van Odijk West start nu.

P21 is voor woningbouw maar met de bouw van circa 1000 woningen in Odijk West is het belangrijk de extra voorwaarde over opheffen van de barrièrewerking op te nemen in de planvorming. Woningbouw is nodig om in de huidige woningbehoefte in Bunnik te voorzien. Ook zorgt uitbreiding van het aantal woningen ervoor dat de leefbaarheid en de kwaliteit in de dorpen op peil blijft en in de toekomst versterkt. Volgens P21 kan dat alleen als deze nieuwe wijk zowel fysiek als sociaal onderdeel wordt van het dorp Odijk.

Iedereen weet dat de provinciale weg een weg is waar vaak te hard gereden wordt. Dat belemmert kinderen die naar school gaan of inwoners die boodschappen willen doen in het centrum van Odijk om de N229 over te steken. De verkeersonveiligheid zal sterk toenemen als een paar duizend extra bewoners regelmatig deze oversteek moeten gebruiken. Zonder maatregelen zal de verkeersdruk van de N229 in Odijk-west niet langer acceptabel zijn.

Als de nieuwe wijken in Odijk door een onveilige en drukke weg van elkaar gescheiden worden van de oude kern is er grote kans dat dit zal leiden tot (winkel)voorzieningen in de nieuwe wijk. P21 is bang dat die de bestaande voorzieningen in Odijk gaan beconcurreren in plaats van versterken en dat is nadelig voor de bestaande ondernemers.

P21 is blij dat alle fracties in de gemeenteraad gezamenlijk dit belangrijke signaal af hebben gegeven aan de gemeente en aan de ontwikkelaars. Zo kunnen zij vroegtijdig starten met een goede oplossing.

Perspectief 21, kortweg P21, is een lokale politieke partij in de gemeente Bunnik met leden van de PvdA, GroenLinks en onafhankelijken. Voor meer informatie: www.p21.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden