Veel Gemzen turnsters vallen in de prijzen

Bunnik - Afgelopen zaterdag was de eerste voorwedstrijd voor veel Gemzen turnsters. Stella Melis (pupil 1 D1) heeft een nette wedstrijd geturnd. Op balk en brug heeft zij de hoogste scores gehaald en over het geheel is zij 1e geworden. Heel knap gedaan van Stella, zij is dit seizoen namelijk een niveau hoger gaan turnen.
Bij junior div. 4 heeft Fenna Wijnen een nette wedstrijd geturnd. Zij eindigde op balk op een 1e plaats en mocht na alle toestellen een bronzen medaille in ontvangst nemen. Amy Peek heeft naar behoren geturnd en is op de 11e plaats geëindigd. Haar beste toestellen waren vloer en brug. Janniek Rood heeft na een lange blessure weer haar eerste wedstrijd naar tevredenheid geturnd. Zij is op de 13e plaats geëindigd.

Julia Der Kinderen (jeugd 1 D1) heeft een stabiele wedstrijd geturnd. Haar beste toestel was vloer en uiteindelijk eindigde zij na alle toestellen op de 8e plaats. Xaxa Lam turnt dit seizoen ook bij jeugd 1 D1, hiermee is zij een niveau hoger gaan turnen. Xaxa heeft overal netjes gewerkt, met een 2e plaats op sprong als resultaat. Uiteindelijk eindigde zij na alle toestellen op de 5e plaats.

Bij jeugd 2 div. 6 hebben Noëlle Melis en Amber ten Katen voor het eerst een vrije oefening op vloer laten zien. Beiden turnden een nette wedstrijd, wat voor Noëlle resulteerde in een gouden medaille en voor Amber in een zilveren medaille.

Bij senior div. 6 turnde Clarion van Zanten een nette wedstrijd. Haar beste toestel was brug, daar is zij op een 2e plaats geëindigd. Ondanks een val van de balk is zij 4e geworden en mocht hiervoor een medaille in ontvangst nemen.

Bij de eerste twee rondes werd de muziek van de vloeroefeningen iets te snel afgespeeld. Bij de derde ronde was dit opgelost. Overigens hebben de turnsters hier niet veel hinder van ondervonden.

In de derde ronde hebben Ella Hassink, Mylène van der Mark en Welmoed van Zanten (jeugd 2 div. 4) voor het eerst een vrije oefening op vloer geturnd. Ella eindigde op vloer op een 1e plaats en Welmoed op een 2e plaats. Het beste toestel van Mylène was brug, waar zij op een 1e plaats eindigde. Na alle toestellen is Ella op de 2e plaats geëindigd, Mylène op de 3e plaats en Welmoed op de 7e plaats.

Bij junior div. 6 kwamen Juul van Beek, Mikke Poodt en Linde Tegelaers in actie. Alle drie hebben een nette wedstrijd geturnd. Juul is 1e geworden op vloer, Linde 2e op brug en Mikke 4e op brug. Mikke heeft voor het eerst een radslag op de balk gedaan op een wedstrijd. Na alle toestellen is Juul 3e geworden, Mikke 4e en Linde 8e.

Bij senior div. 4 hebben Iris van Elst, Coos van Est en Lotte Kamerling een nette wedstrijd geturnd. Iris is op balk 1e geworden, Coos 4e op brug en Lotte 3e op balk. Na alle toestellen mocht Iris de gouden medaille in ontvangst nemen. Coos is op de 5e plaats geëindigd en Lotte is na een nette wedstrijd, maar door een val van brug, op de 11e plaats geëindigd.

Kortom, alle turnsters hebben een goede wedstrijd geturnd. Tot slot een compliment voor trainster Eva Bax voor het bedenken van de mooie, originele vloeroefeningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden