Schoolwaterpolo toernooi
Schoolwaterpolo toernooi

Scholieren enthousiast tijdens Schoolwaterpolo toernooi

Op 13 en 20 november werd het Schoolwaterpolo toernooi georganiseerd in zwembad Dijnselburg. Ruim 190 leerlingen van verschillende basisscholen uit Zeist die daar dit jaar aan deelnamen. Een vooral hoog aantal teams in de bovenbouw schroefde dit totaal naar een ongekend aantal deelnemde sportievelingen.

Het spetterende toernooi werd dit jaar alweer voor de 9e editie gehouden en Zwemclub Zeist, die het toernooi samen met Sportief Zeist organiseert, kijkt nu al uit naar het jubileum van volgend jaar. Het Waterpolotoernooi is één van de favoriete toernooien waar vele basisscholieren naar uit kijken. Het is, zo blijkt uit de reacties, vooral ook een genot om naar te kijken vanaf de tribunes, die ook dit jaar weer goed gevuld waren met enthousiaste ouders en leerkrachten.

En hoewel het meedoen opzichzelf al bijzonder is, aangezien het voor vele leerlingen een unieke sport blijft, zijn er ook ieder jaar prijzen te winnen. In groep 3-4-5 werd er gewonnen door de leerlingen van de Kerckeboschschool. In de categorie 6-7-8 mochten de leerlingen van de Nije-Kroost nadenken voor een leuke plek van de gewonnnen beker.

Buurtsportcoach Maikel, die het toernooi al meerdere keren georganiseerd heeft in samenwerking met Zwemclub Zeist, kijkt tevreden terug. "Alles is super verlopen, de samenwerking was wederom erg goed en je ziet tijdens het toernooi dat alle kinderen (en ook ouders) het erg naar hun zin hebben. Op naar volgend jaar!" Kinderen die de sport een keer willen uitproberen kunnen vrijblijvend een proeftraining volgen; www.zwemclubzeist.nl/waterpolo/training of via Sjors Sportief (feb 2020).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden