Raadsleden en ambtenaren gaan in gesprek met leerlingen van Het Spoor over de toekomst van Zeist. Dit project is in het kader van het toekomstboek voor Zeist.
Raadsleden en ambtenaren gaan in gesprek met leerlingen van Het Spoor over de toekomst van Zeist. Dit project is in het kader van het toekomstboek voor Zeist. (Foto: Mel Boas)

Dromenvangers op pad

door Mel Boas

Inwoners over toekomst Zeist

Raadsleden en ambtenaren zijn tussen 8 en 28 november in gesprek met inwoners over de toekomst van Zeist in het kader van het toekomstboek voor Zeist. In dit kader werd ook groep 7/8 van OBS het Spoor bezocht.

Zeist - De kinderen dromen vooral over een groene toekomst voor Zeist met veilige fietspaden, waar kinderen zonder risico alleen van huis naar school kunnen fietsen. Van deze droom en al hun andere dromen werden in groepjes tekeningen gemaakt, die vervolgens in het toekomstboek voor Zeist werden geplakt. Waarna de kinderen met hun droom en het toekomstboek op de foto gingen.

In het Kunstenhuis droomde Gieneke van Nierop zaterdagochtend, dat er meer contactmomenten voor ouderen komen. Onderlinge verbinding als wapen tegen de eenzaamheid onder ouderen.  Zij dacht daarbij aan haar juist uit Rotterdam verhuisde moeder, die het moeilijk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en een nieuw netwerk op te bouwen. 

Deze editie van de Maaltijd van Zeist wordt afgesloten met een Toekomstdiner op donderdagavond 28 november in het gemeentehuis. 100 Zeistenaren kunnen deelnemen aan het diner en de presentatie van futuroloog Richard van Hooijdonck (uit Driebergen) over zijn kijk op de toekomst.  Deelname aan het diner is gratis maar je moet er wel iets voor doen. Deel je droom voor Zeist op www.omzeist.nl of bij een van de luisterpalen. Aanmelden kan op www.omzeist.nl  of door te bellen met 14 030.

Meer berichten