Van links naar rechts Samuel Leenders, Annika van den Beuken, Evan Krommendijk en Diederik van den Beuken met Sensei Imre van der Bijl
Van links naar rechts Samuel Leenders, Annika van den Beuken, Evan Krommendijk en Diederik van den Beuken met Sensei Imre van der Bijl (Foto: Harry Patist)

Succes voor More Chi Martial Arts bij de Nederlandse Kampioenschappen Kempo 2019

Ziest - Op zondag 24 november deden leerlingen van More Chi Martial Arts weer mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Kempo. Er waren vier deelnemers van onze school in Zeist, die alle vier trainen in een speciale wedstrijdgroep. De deelnemers streden in twee categorieën en op meerdere onderdelen voor een podiumplaats. De eerste categorie was Traditional en daarin waren vijf verschillende onderdelen:

Kata solo: in je eentje een kata (gevechtsloop) laten zien

Kata solo gewapend: hetzelfde, maar dan met een wapen

Kata synchroon: in een team van 3 personen zo gelijk mogelijk een kata laten zien

Kata synchroon gewapend: in een team van 3 een gewapende gevechtsloop laten zien

Self defence: 4 scenario’s laten zien van zelfverdediging, waarvan 2 met aanval met een wapen

Alle vier de deelnemers zijn bij een of meerdere onderdelen op het podium terecht gekomen.

Evan Krommendijk (9) won Brons op de onderdelen kata solo en self defence.

Annika van den Beuken (11) won brons op het onderdeel self defence (met Evan) en zilver bij kata synchroon ( met Diederik en Samuel).

Diederik van den Beuken (13) won zilver op de onderdelen kata synchroon en self defence (met Samuel), en mag zich Nederlands Kampioen noemen op het onderdeel kata solo!

Samuel Leenders (12) ging met de meeste medailles naar huis, van de zes onderdelen (totaal) waaraan hij deelnam won hij bij vijf een medaille! Dat waren bij Traditional brons op de onderdelen kata solo gewapend en zilver bij kata solo, kata synchroon en self defence.

Ook in de categorie Fighting (sparren) waren onze deelnemers erg succesvol in het onderdeel semi-contact. Samuel won brons, Diederik zilver en Annika werd Nederlands Kampioen!

Evan, Annika, Diederik en Samuel trainen het hele jaar door heel fanatiek hun sport Shaolin Kempo (een soort kung fu). Twee keer per week wordt er getraind in de gewone les, en een keer per week op zaterdag wordt er speciaal getraind voor de wedstrijden. More Chi Martial Arts is dan ook erg trots dat we dit jaar twee Nederlands Kampioenen in onze gelederen hebben, en dat uit hetzelfde gezin!

Ben jij benieuwd wat voor sport we doen en denk je erover om het ook te gaan doen? Neem contact op via info@morechi.nl of bel Sensei Imre van der Bijl om een afspraak te maken voor een gratis proefles. We hebben trainingen voor zowel kinderen als volwassenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden