Mark Lotz / Lamin Kuyate
Mark Lotz / Lamin Kuyate P.Putter, L.Kuyate

VOLfest: magische muziek uit Gambia

vrijdag 14 april 2023 19:00 tot 20:00

VOLfest met Gambia Call’s

 

Op vrijdag 14 april geven koraspeler Jalli Lamin Kuyate en multi fluitist Mark Lotz het vierde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Zeister Torenflat in Vollenhove. Met zang, Afrikaanse harp (kora) en bamboefluiten roepen Lamin en Mark een magische wereld van spirituele trance op. De muziek van dit duo weerspiegelt Afrika, India, Jazz, improvisatie maar bovenal is het een viering van het leven. 

Het concert start om 19.00 uur en is toegankelijik na reservering. Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert. Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl. 

Over de muzikanten

Lamin kreeg cultuur met de paplepel ingegoten: reeds vanaf zijn vijfde volgde hij de opleiding tot koraspeler. Hij is een echte ‘jalli’ (griot), d.w.z. iemand die de geschiedenis door middel van zang en muziek doorgeeft. Vanaf 1996 woont Lamin Kutayeh in Nederland en hij trad met zijn Jalliya Ensemble op op vele festivals en vele podia, zoals het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Melkweg, Philips Centrum of op televisie met Podium Witteman.

Mark Lotz is een multi fluitist en componist die is opgegroeid in Thailand en Oeganda. Zijn honger naar muzikale avonturen brengt hem over de hele wereld, waar hij uiteenlopende tradities verkent en herdefinieert. Altijd op zoek naar samenwerkingen met unieke stemmen in de muziek. Verre van conventioneel, raakt hij hierbij de essentie en viert volop het leven.

Locatie