Afbeelding
Collegium Utrecht

Liederen van verlangen in Sionskerk

1 mei 2023 om 22:07 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagavond 13 mei zingt Collegium Utrecht in Zeist een sfeervol concert met muziek uit de Duitse Romantiek. Vier liederencycli van Johannes Brahms en Clara en Robert Schumann. Alles draait in deze muziek om de liefde, het verlangen naar een verloren verleden en het enthousiasme voor de natuur. De componisten van de Romantiek waren in staat om uitdrukking te geven aan de hoogstpersoonlijke menselijke emoties.

Robert Schumann was in zijn tijd al een beroemde componist, in 1840 huwde hij de veel jongere Clara. Samen ontfermden zij zich over de talentvolle componist Johannes Brahms. Zij deelden hun kunst, hun vriendschap en liefde en hun verdriet. De 36 jarige Brahms zou zijn geïnspireerd tot de Neue Liebeslieder door zijn heimelijke liefde voor Clara. In 1869 schreef zij over die liederen in haar dagboek: ‘Johannes bracht me betoverende walsen op heel mooie, overwegend folkloristische teksten. Ze zijn echt heel charmant, zelfs zonder de stem! En ik speel ze met veel plezier.’ 

Collegium Utrecht - een kamerkoor van geschoolde, gedreven amateurs - wordt op piano begeleid door Slava Poprugin en Maria Nemtsova. 

Zaterdag 13 mei, 20.15 u, Sionskerk Zeist. 

Entree: 15  / 7,50 euro. Info en tickets www.collegiumutrecht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie