Ruben Coljee liep 60 kilometer om zijn huis voor het Rode Kruis.
Ruben Coljee liep 60 kilometer om zijn huis voor het Rode Kruis. (Foto: Mel Boas)

Ruben (19) rent 1500 euro bij elkaar voor Het Rode Kruis

In de componistenbuurt van Zeist liep Ruben Coljee (19) vrijdag 60 kilometer in rondjes om zijn huis. Doel: geld ophalen voor Het Nederlandse Rode Kruis.

Zeist - Hij werd hierbij geholpen door door zus Raquel (22) als communicatiemanager en tweelingbroer Gabriel als dj met motiverende muziek vanuit de achtertuin. Hierbij werd hij op gepaste afstand aangemoedigd door de buren.

Het idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Al eerder dit jaar liep hij 160 kilometer in een maand. Hiermee bracht deze coach van het Patta Running team 400 euro bij elkaar voor het vluchtelingenwerk van Het Rode Kruis. Met weinig omhanden door de coronacrisis zocht hij een nieuwe uitdaging. Eigenlijk wilde hij 100 kilometer rennen op een dag. Samen met zijn zus ontwikkelde hij het plan om 60 kilometer om het huis te rennen.

Zijn challenge koste Ruben zo'n negen uur in 140 rondjes met drie korte pauzes. Tijdens zijn rondjes werd hij bijgestaan door familie en vrienden, die stuk voor stuk een rondje kwamen meelopen. Hij wist ook de kinderen uit de buurt te motiveren om mee te lopen. Normaal gesproken was het een enorm feest geworden in de buurt. Nu stond iedereen op gepaste afstand voor zijn eigen tuinhek om deze bijzondere prestatie aan te moedigen.

Doneren kan nog via https://getfunded.be/campagne/9952-60km-run-at-home

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden