Afbeelding
onbekend

Tjerk Ridder & Band: album-release Bonne Route!

woensdag 15 november 2023 20:15 tot 22:00

Muzikaal op reis met Tjerk Ridder en zijn band

De Utrechtse theatermaker en singer-songwriter Tjerk Ridder maakt bijzondere reizen ter inspiratie voor zijn voorstellingen, songs en boeken. Zo liep hij van Parijs via Utrecht naar Groningen met zijn ezel Lodewijk over het pad van Sint Maarten. In de muziekvoorstelling Bonne Route! vertelt hij over de avonturen die hij onderweg beleefde. Het gelijknamige boek verscheen vorig jaar. Op de dag van Sint Maarten, verschijnt het muziekalbum Bonne Route!

Het muziekalbum Bonne Route! is vanaf zaterdag 11 november te streamen via Spotify. Het releaseconcert vindt plaats op woensdagavond 15 november bij ons in het Beauforthuis. De Utrechtse singer/songwriter Noah Claassen (ofwel Kraterwaan) verzorgt het voorprogramma. Nienke de la Rive Box (3 op Reis) heet Tjerk Ridder en zijn band welkom op het podium.

Na afloop van zijn muziektheatervoorstellingen hoort Tjerk Ridder regelmatig de vraag: ‘Kan ik ook ergens álle songs beluisteren?’ Omdat bezoekers mogen meebepalen welke reisverhalen Tjerk vertelt in de voorstelling, komt altijd maar een selectie liedjes aan bod. Het bracht hem op het idee om een concertvariant van de voorstelling met zijn band te spelen en een album uit te brengen.

Stel je Nederlandstalige liedteksten op groovy drumpartijen voor, een blazend Hammondorgel, warme backingvocals en een stevige jaren 70 sound en je waant je onderweg met Tjerk en ezel Lodewijk.

Het muziekalbum Bonne Route! is vanaf zaterdag 11 november te streamen via Spotify. Het releaseconcert vindt plaats op woensdagavond 15 november in het Beauforthuis.

Locatie