Afbeelding

Tóch een Winter Wonderland in Zeist

25 oktober 2023 om 07:50 Politiek

ZEIST Winter Wonderland kan dit jaar toch doorgaan. Na afloop van de behandeling van de begroting van 2024 ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel van het college om het populaire evenement ook voor dit jaar te redden.

De vergunning voor het evenement was al verleend aan ondernemer Jop Nieuwenhuizen, maar er waren twee problemen die het doorgaan in 2023 in de weg stonden: de kosten van het schoolschaatsen en de stroomvoorziening. 

Dat laatste was een probleem omdat de markt dit jaar op z’n vaste plek blijft. De markt-ondernemers willen niet meer uitwijken naar de Slotlaan omdat ze de vorige keer behoorlijke omzetverliezen hebben geleden. Maar om te zorgen voor voldoende stroom voor zowel de markt als het schaatsevenement is er extra stroom nodig. 

GELD VAN GEMEENTE De gemeente stelt nu 20.000 euro beschikbaar zodat 6.000 scholieren in klassenverband naar Winter Wonderland kunnen. Daarnaast betaalt de gemeente nog 5.000 euro aan Sportief Zeist voor de begeleiding van de scholieren.

En het voorzien van Winter Wonderland van voldoende stroomcapaciteit kost nog eens tien- tot twintigduizend euro. 

De gemeente gaat een en ander betalen uit de algemene middelen. 

PLEZIER De grote meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met dit voorstel, hoewel sommige partijen wel moeite hadden met de manier waarop de besluitvorming ,,er tussendoor werd gefietst’’. Voor GroenLinks was dit een reden om geen steun te verlenen aan het voorstel. 

Maar de andere partijen lieten het ‘’plezier voor de kinderen’’ zwaarder wegen. 

Lees hier het verhaal dat Jop Nieuwenhuizen vorige week deed, toen Winter Wonderland nog onuitvoerbaar leek. 

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie