Wethouders Sander en Jansen en Laura Hoogstraten bij het centraal monument in Den Dolder.
Wethouders Sander en Jansen en Laura Hoogstraten bij het centraal monument in Den Dolder. (Foto: GZ)

Dodenherdenkingen in de gemeente Zeist

Dodenherdenking kon dit jaar helaas niet volgens het traditionele gebruik plaatsvinden door om 20.00 uur samen te komen. Maandagmorgen in alle vroegte legden de vier wethouders namens het college van burgemeester en wethouders, twee aan twee, kransen.

Zeist - Wethouders Sander Jansen en Laura Hoogstraten legden onder begeleiding van het Comité 4 en 5 mei Den Dolder bloemen bij alle monumenten in Den Dolder: bij het monument aan de Soestdijkerweg, bij het centraal monument aan de Dolderseweg, bij het Monument Vergeten Slachtoffers op de Willem Arntszhoeve, bij de Bevrijdingsbank en op het station Den Dolder.

Wethouders Marcel Fluitman en Wouter Catsburg legden in een nagenoeg leeg Walkartpark bloemen bij het oorlogsmonument, bij het Joods monument en bij het Indië monument. Medewerkers van de buitendienst legden op aanwijzingen van het Comité 4 en 5 mei Zeist daar kransen en bloemstukken van de andere organisaties bij. Er zijn bloemen gelegd namens: de Gemeenteraad, de Comités 4 en 5 mei Zeist en Den Dolder, Oranjeverenigingen Zeist en Den Dolder, Politie Zeist, Brandweer Zeist en het Zeister Mannenkoor.

Op de Vliegbasis Soesterberg legde burgemeester Rob Metz namens de gemeenten Soest en Zeist een krans.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden