Afbeelding
Eigen foto

Spektakel duel Eemboys-Austerlitz in blessuretijd gestaakt

4 november 2023 om 21:44 Voetbal

BAARN / AUSTERLITZ De wedstrijd Eemboys-Austerlitz op Sportpark ter Eem krijgt nog een staartje. Puck Steenhuizen doet verslag.

De beginfase liet twee gelijkwaardige ploegen zien, die beide onnodig veel balverlies hadden en met de kleine kansjes werd slordig omgesprongen. Het eerste kansje was voor Etienne Robert, maar die zag zijn kopbal voorlangs gaan. In de zeventiende minuut had Austerlitz op 0-1 moeten komen, maar Sem van Stijnvoort zag alleen voor de keeper zijn inzet naast gaan en in de 23e minuut had Sem van Stijnvoort pech met zijn schot rakelings over. Een minuut later werd na slecht verdedigen de stand 1-0.

In de 37e minuut kwam Austerlitz op 1-1 toen een steekbal van Kylian Steenbeek, Etienne Robert bereikte, het breedte pasje van Etienne Robert werd door Olaf Prins simpel ingeschoten. De laatste vijf minuten van de eerste helft speelden Austerlitz voor Sinterklaas. In de 40e minuut werd een te zachte terugspeelbal onderschept, wat de 2-1 betekende en in de 44 e minuut ging een terugspeelbal buiten bereik van keeper Damian Helsdingen rechtstreeks het doel in. Ruststand 3-1.

De tweede helft gaf een totaal ander speelbeeld te zien, een sterk aanvallend Austerlitz, maar ook nu werden de kansjes niet benut. In de 70e minuut zag Sem van Stijnvoort zijn inzet net voor de doellijn gekeerd. In de 73e minuut moest Eemboys na direct rood met 10 man verder. Met enkele wissels en omzettingen kon Austerlitz nog meer druk zetten en in de 78e min. vond Tim Prins volgens velen in buitenspelpositie, Sem van Stijnvoort, die bij de eerste paal de voorzet simpel kon intikken.

GRIMMIG

Vanaf dat moment kreeg de wedstrijd een grimmig karakter, dit mede door vreemde beslissingen. In de 83e minuut kopte Menno Kroon de 3-3 binnen, maar de goal werd onterecht voor buitenspel afgekeurd. Een minuut later kwam Austerlitz alsnog op 3-3 toen invaller Guido de Haan fraai scoorde met een afstandsschot.

In de 85ee min. had Sem van Stijnvoort de 3-4 op z’n schoen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. In één van de sporadische aanvallen van Eemboys moest keeper Damian Helsdingen na een corner handelend optreden om 4-3 te voorkomen.

TWEEDE RODE KAART

In blessuretijd kwam Austerlitz op een 3-4 voorsprong toen een breedtepass van Olaf Prins werd afgerond door Lindert van Beek. Volgens heel Eemboys een goal op onsportieve wijze verkregen. Protesterende spelers van Eemboys leverden hun tweede rode kaart op. De onjuist bejegende scheidsrechter Van der Veer uit Amersfoort kon op dat moment niet anders, met nog 5 minuten blessuretijd te gaan, de wedstrijd staken.