Afbeelding

‘Ameliswaardig’: bekijk het van alle kanten op 11 november

11 november 2023 om 08:45 Duurzaamheid

BUNNIK / REGIO Op 11 november organiseert het Huis van Betekenis bij Landhuis Oud Amelisweerd een dag vol kunst en cultuur over de relatie tussen mens en natuur. De organisatie wil op deze dag aandacht geven aan de discussie rondom Amelisweerd, waarom moet een stuk van het bos wijken voor de A27? Wie maakt deze beslissing? Wat vinden de boeren ervan? En de weggebruikers? Wat vind jij ervan? Met een open blik kijken naar alle perspectieven van het verhaal en proberen we het verhaal te ontwarren.



Er is een gevarieerd programma voorbereid om alle leeftijden mee te nemen in het verhaal. De dag begint om 13:00 uur met een doorlopende workshop, wandelingen en portrettekenen. Om 16:00 uur volgt een panelgesprek met een host. Gedurende de hele dag is er een expositie te bekijken en als afsluiter presenteert de organisatie om 17:00 samen met Light Up Collective lichtprojecties op het Landhuis.

DE EXPOSITIE

Vijf tekenaars hebben een getekende reportage gemaakt. Aan de hand van interviews met mensen die een relatie hebben tot Amelisweerd hebben alle tekenaars een eigen perspectief uitgelicht. Beelden uit deze reportages gaan een expositie vormen die te zien is op de zolder van het Landhuis. Naast deze vijf tekenaars maken zes andere tekenaars ook een beeld wat te zien zal zijn in de expositie.

WORKSHOP


 Aan het begin van de dag zal er een tekenworkshop georganiseerd worden. Samen een meterslange tekening maken. Deze tekening zal gaan over de relatie tussen mens en natuur in Amelisweerd. Iedereen mag meedoen met het tekenen.

PORTRETTEKENEN

De organisatie is heel benieuwd wat jullie kijk is op het onderwerp. Ga in gesprek met de tekenaars en terwijl je verwikkeld raakt in een gesprek maken zij een portret. Met beeld en tekst brengen ze jou en je mening in beeld.

WANDELING LEVENSLOOPJE DOOR AMELISWEERD

Onder begeleiding van Huib Pruymboom gaan we een korte wandeling maken met een prikkelende vraag als uitgangspunt.

PANELGESPREK


Omdat er over dit onderwerp zo veel te vertellen is en de organisatoren iedereen een stem willen geven organiseren zee een gesprek. Na het dagprogramma is er genoeg stof om over te praten. Een host zal aanwezig zijn om het gesprek te leiden. In dit gesprek willen ze het hebben over de relatie tussen mens en natuur, specifiek in Amelisweerd.

PROJECTIES

Aan het eind van de dag projecteren de organisatoren de getekende reportages op het landhuis. Een ‘’larger than life experience’’. Met deze projecties laten ze het verhaal zien, direct op de plek waar het over gaat.

INSCHRIJVEN


Inschrijven wordt gewaardeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie