Na afloop heerste er een euforisch gevoel in de kleedkamer en in de kantine.

Dikke overwinning voor effectief Saestum

26 november 2023 om 07:26 Voetbal

ZEIST Wie alleen het eerste kwartier had gezien, zou de einduitslag van 6-0 nooit geloven. Een fel Eemnes was al een paar keer gevaarlijk geweest, voordat Tycho Roose bij de eerste de beste uitbraak van Saestum voorgaf en Moreno Beijaard de 1-0 aantekende.

Eemnes bleef gevaarlijk, maar echt hele grote kansen bleven achterwege. De twee voetballende ploegen maakten er uiteindelijk een leuke eerste helft van. Nadat Lamin Ceesay profiteerde van een fout in de defensie van Eemnes, werd het in de 30ste minuut zelfs 2-0. Dit was ook de ruststand en beide ploegen konden aan de thee.

Voordat Eemnes in de tweede helft kon beginnen aan een offensief, was het Tycho Roose die scoorde uit een corner. De 3-0 was waarschijnlijk het kantelpunt, want Eemnes probeerde wel, maar het vuur was er wel een beetje uit. Toen de goed spelende Simon van der Horst ook nog eens de lange doelman verschalkte met een lob, was het helemaal gedaan met de bezoekers. Saestum ging met veel power door en twee keer stuitte Lamin op de keeper van Eemnes. Toch zou Saestum nog twee keer scoren. Allereerst was daar een strakke bal van invaller Niels Meijer, en die pass kwam voor de voeten van Anouar Masnaoui. Deze liet op zijn beurt de keeper kansloos en zo stond het 5-0. Toen diezelfde Anouar met een sublieme pass ook nog eens Jurre van Droffelaar vrij voor de sluitpost van Eemnes zette, werd het zelfs 6-0.
Saestum speelt al weken goed voetbal, alleen heeft de ploeg uit Zeist gewoon veel kansen nodig om tot scoren te komen. Zaterdag gingen vele kansen er wel in en dan zie je waar Saestum toe in staat is. Na afloop heerste er een euforisch gevoel in de kleedkamer en in de kantine.

Volgende week gaat Saestum op bezoek bij ASC Nieuwland.

Het verslag is van René van Eck, de teammanager.