Selectie met staf SV Zeist SV Zeist

SV Zeist knakt FC Driebergen en is winterkampioen!

9 december 2023 om 22:42 Voetbal

DRIEBERGEN Het was wel interessant om na vele jaren niet tegen elkaar te zijn uitgekomen, om te zien hoe nu de verhoudingen nu lagen tussen FC Driebergen en de SV Zeist.

De eerste helft was het spelbeeld net zo weerbarstig als het weer. De paarswitten wisten nog wel een kansje te creëren maar misten de accuratesse om tot resultaat te komen. In de 10e minuut kreeg de volledig vrijstaande Dean van Someren uit het niets een kans om de bal in te koppen en dat cadeautje liet hij niet onbenut, 0 – 1. Brahim Massaoudi moest door een blessure vervangen worden door Max Schmitz. De wedstrijd kabbelde zonder hoogtepunten in de striemende regen naar de rust.

Na de thee kwamen de Driebergenaren vol vertrouwen binnen de lijnen. Zij roken een kans om langszij te komen. Hun voorwaartsen hadden echter niet de kracht om echt gevaarlijk te worden.

In de In de 66e minuut was Abdelilah Tihouna het zat en knalde van grote afstand haarscherp de bal in de uiterste hoek, 0 – 2. Er knakte iets bij de mannen uit Driebergen en vanaf dat moment kreeg Zeist steeds meer grip op de wedstrijd. Plotseling verscheen de na de rust ingevallen Fikri el Ouahabi alleen voor de keeper en wist met een ogenschijnlijk gemak de keeper te omspelen, 0 – 3. Een vrije trap van Driebergen belandde gelukkig voor de door de kou versteende Marc van Outshoven tegen de paal.

De tegenstand werd steeds minder, waardoor de Zeistenaren er af en toe een tikki- takki showtje van maakten. In de 85e minuut werd Naoufel Allouche in het strafschopgebied tegen de grond geduwd en mocht hijzelf de strafschop nemen. Onberispelijk schoot hij de 0 – 4 binnen. In de 90e minuut kreeg Mathijs van Herkhuizen nog een cadeautje van de zwak opererende keeper. Bij het uitverdedigen schoot hij tegen Mathijs aan, die dank je wel zij en de eindstand op 0 – 5 bracht. Doordat de wedstrijd van Odijk werd afgelast, mag SV Zeist zich winterkampioen noemen. Toch wel een hele mooie prestatie!