Demasqué viert het jubileum met een humoristische, herkenbare en onthutsende voorstelling.
Demasqué viert het jubileum met een humoristische, herkenbare en onthutsende voorstelling. Eigen foto Demasqué

Jubileumproductie Demasqué:Augustus Oklahoma in KunstenHuis

26 december 2023 om 10:53 Recreatie

ZEIST In 2023 bestaat Demasqué veertig jaar. Dat was reden om een ambitieus toneelproject op stapel te zetten. Demasqué bereidt zich onder regie van Bart Brouwers voor op een van de meest verzengende en tegelijk geestigste familiedrama’s geschreven voor het moderne theater: Augustus Oklahoma van Tracy Letts.

Augustus Oklahoma vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston. Op een kwade dag verdwijnt Beverly Weston, dichter en alcoholist. Zijn vrouw Violet, lijdend aan mondkanker en pillenverslaving, sommeert haar familie naar het familiehuis in Pawhuska, Oklahoma te komen om haar bij te staan.



FAMILIEGEHEIMEN 

Wachtend op informatie over het lot van de vader, lopen de emoties hoog op en komen lang bewaarde familiegeheimen aan het licht. Hoe moeilijk is het om familie te hebben? En hoe moeilijk is het om familie te zijn?

Tracy Letts schreef in de rijke Amerikaanse traditie van schrijvers als Tennessee Williams en Edward Albee een groots opgezet familiedrama. Dat maakt het tot een echt ensemblestuk, waarin alle acteurs de kans krijgen om te schitteren.
Het stuk, dat doet denken aan een huwelijk tussen Thomas Vinterbergs ‘Festen’ en ‘Hannah and her Sisters’ van Woody Allen, schakelt onophoudelijk tussen komedie en tragedie. Een humoristische, herkenbare en onthutsende voorstelling die de toeschouwer van ontroering naar een bevrijdende lach voert.

Augustus Oklahoma is te zien in januari en februari 2024 in het KunstenHuis, Egelinglaan 2b in Zeist. Speeldata zijn 6, 7,13, 14, 20 en 21 januari en 3 en 4 februari, telkens vanaf 19.00 uur. Kaarten à € 22,50 op demasque.nl

HELP EEN HANDJE

Theatergroep Demasqué is nog op zoek naar mensen die willen helpen tijdens de voorstellingen. ,,Helpen bij Demasqué is leuk. Onze foyer vult zich met fijne mensen en onze spelers komen graag bij jou hun drankje halen en vertellen over hun ervaring op de bühne. We zoeken jou!’’

Als tegenprestatie bezoek je de voorstelling (op een andere avond naar keuze) gratis. Heb je hier zin in? Mail Pieteke Raap op pieteker@kpnmail.nl als je wilt helpen.


 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie