Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

‘Vierwerk verkoopdagen’ starten een dag eerder in provincie Utrecht

24 december 2023 om 15:38 Winkels

ZEIST  Op donderdag starten de verkoopdagen van het siervuurwerk, of zoals het voortaan wordt genoemd: vierwerk. Dit is een dag eerder dan gebruikelijk.

Dit komt doordat Oudejaarsavond op een zondag valt en dan wordt er traditiegetrouw geen siervuurwerk verkocht in de provincie Utrecht. Dit gaat om categorie F2-siervuurwerk, F1 (fop- en schertsvuurwerk) mag wel op zondag verkocht worden. Op donderdag 28 december, vrijdag 29 december en zaterdag 30 december kunnen alle liefhebbers het bestelde F2-vierwerk bij de verkooppunten ophalen. Op Oudejaarsavond mag het gekochte vierwerk afgestoken worden, van 18.00 uur tot 02.00 uur. 

GRATIS VUURWERKBRIL EN AANSTEEKLONT

Bij iedere bestelling of aankoop krijgt de koper gratis een vuurwerkbril en aansteeklont geleverd. De vuurwerkbranche roept dan ook met klem op: zet de bril op, gebruik de aansteeklont en houd voldoende afstand. Ook omstanders wordt geadviseerd om een vuurwerkbril te dragen om zo oogletsel te voorkomen. Eerder meldde de branche al dat het siervuurwerk dit jaar anders is ontworpen. Het grondvlak is voortaan minimaal zo breed als hoog waardoor omvallen verleden tijd is. 

Leo Groeneveld, woordvoerder namens de vuurwerkbranche, vertelt,,Wettelijke regelgeving staat het niet toe dat er op zondag siervuurwerk verkocht mag worden en om die reden start de ‘vierwerkverkoop’ dit jaar al op donderdag 28 december. Wij willen iedereen hierover informeren om zo te voorkomen dat liefhebbers op zondag 31 december voor een dichte deur staan. Ik wil iedereen eraan herinneren om op Oudejaarsavond op een verantwoorde manier het vierwerk af te steken, met de aansteeklont en met de veiligheidsbril op. Dit kan een groot verschil maken en zo houden we met elkaar Nederlands mooiste traditie in stand.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie