Afbeelding

Twee aanhoudingen voor bedreiging en dwang

22 december 2023 om 22:55 Misdaad

DEN DOLDER / UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen in Utrecht en Den Dolder twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en dwang. Eén van de verdachten is ook aangehouden voor opruiing omdat hij op social media bedreigende en opruiende berichten zou hebben geplaatst die opriepen tot geweld. Dat maakt de politie bekend.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de twee mannen een deurwaarder hadden bedreigd. Daarnaast riep één van mannen vermoedelijk online op tot geweld. 

De mannen, een 53-jarige Utrechter en een 52-jarige Den Doldenaar zijn donderdagochtend 21 december in hun woonplaats gearresteerd. Bij een doorzoeking is in één van de woningen een mogelijk vuurwapen in beslag genomen en in beide woningen zijn diverse andere wapens in beslag genomen die voor afdreiging zijn geschikt. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek. De politie doet nog onderzoek naar de strafbare feiten

OPRUIÏNG

De politie waarschuwt. Opruiing is een strafbaar feit waarvoor je een gevangenisstraf kunt krijgen. Het zorgt voor een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Ook online laat je sporen achter die voor rechercheurs van de politie te traceren zijn. Dus plaats of deel dit soort berichten niet!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie