Chef de cuisine John Stoffers van First overhandigt drie sifons met een exquise voorgerecht aan de dames Catsburg en Kooiker.
Chef de cuisine John Stoffers van First overhandigt drie sifons met een exquise voorgerecht aan de dames Catsburg en Kooiker.

Op weg naar het kerstdiner in het Lindenhuis

23 december 2023 om 12:58 Maatschappelijk

ZEIST Drie dames bereiden zaterdagmiddag een kerstdiner voor een groep van 25 gasten van wijkinloophuis Het Lindenhuis. Ze doen dat al jaren, om wijkbewoners een mooie start van de kerstdagen te bezorgen. 

Dit jaar kregen ze hulp uit onverwachte hoek: toen ze chef de cuisine John Stoffers van restaurant First aan de 2e Dorpsstraat benaderden voor de receptuur van zijn voorgerechten, bood hij spontaan aan dat voor ze te verzorgen, samen met een deel van het hoofdgerecht van het kerstdiner. ,,We zijn nog nooit zo ontspannen aan het diner begonnen als dit jaar’’, zegt Margje Kooiker, een van de drie dames. 

Later op de middag krijgen ze assistentie van enkele jongeren en vanavond staat er een compleet kerstdiner op de tafels aan de Cort van der Lindenlaan 1. Deze kerstmaaltijd is een lange traditie, die de huidige groep nu een jaar of zeven voor z’n rekening neemt. Met veel hulp van buiten, niet alleen van First: ,,De appels en peren komen van Jan van der Grift van Tiendweg.’’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie