Wethouder Angèle Welting.
Wethouder Angèle Welting. René Borkent

Fit en vitaal: Gezondheidsfestival in Zeist

19 januari 2024 om 06:28 Politiek

ZEIST Gezond en actief door het leven gaan en volop mee kunnen doen aan de maatschappij. Wie wil dat nu niet? Gemeente Zeist helpt hier graag bij en organiseert daarom samen met Sportief Zeist, GGD regio Utrecht, Kunstenhuis Idea en MeanderOmnium het Gezondheidsfestival. Op dit festival krijgen bezoekers persoonlijke tips en belangrijke informatie over hun gezondheid. Dat maakt de gemeente Zeist bekend.

Het Gezondheidsfestival is vooral gericht op inwoners van 55 jaar en ouder, maar inwoners van alle leeftijden zijn welkom. Het festival vindt plaats op 29 januari en op 6 en 8 februari, in zes wijken in de gemeente Zeist. Deelname is gratis. Het programma en de aanmeldingsmogelijkheid staan op www.zorg4zeist.nl/festival.



VOORKOMEN

Angèle Welting, wethouder Sport en Gezondheid: “Het Gezondheidsfestival is een prachtig initiatief om onze inwoners te helpen hoe ze zelf aan hun gezondheid kunnen werken. Iedereen wil graag lang, gezond en gelukkig leven. Inzetten op preventie en welzijn is daarvoor de sleutel. Ik wens alle inwoners een boeiende en gezonde ervaring toe op het festival. Op naar een nog gezonder en vitaler Zeist in 2024!”

ZES LOCATIES

Het Gezondheidsfestival vindt plaats op de volgende data en locaties:

Zeist West: maandag 29 januari, 10:00-12:00 uur, De Koppeling

Zeist Centrum: maandag 29 januari, 14:30-16:30 uur, Nicolaas Beetslaan Gymzaal

Austerlitz: dinsdag 6 februari, 10:00-12:00 uur, Dorpshuis

Zeist Oost: dinsdag 6 februari, 14:00-16:00 uur, Binnenbos

Den Dolder: donderdag 8 februari, 10:30-12:30 uur, Sporthal DOSC

Zeist Noord: donderdag 8 februari, 15:00-17:00 uur, Sporthal Dijnselburg

AANMELDEN IS GRATIS

Deelname is gratis. Iedereen kan binnenlopen tijdens de openingstijden van het festival. Aanmelden wordt gewaardeerd, en kan online op www.zorg4zeist.nl/festival. Of via de gemeente, telefoonnummer 14 030 (weekdagen, 9:00-13:00 uur). Wie zich online aanmeldt, maakt extra kans op leuke prijzen.

PROGRAMMA

Bezoekers van het gezondheidsfestival kunnen rekenen op een breed scala aan deskundig advies over hun gezondheid. Het programma bestaat onder andere uit een test met persoonlijk sport- en beweegadvies; een vitaliteitscheck, een val-risicoscan en advies valpreventie; bloeddruk-, bloedsuiker- en saturatiemetingen, voedingsadvies, een gehoorcheck, mondzorgadvies, en advies van een leefstijlcoach of diëtist. Ook kan worden kennisgemaakt met lokale sport- en beweegaanbieders en diverse sociale activiteiten. Daarnaast zijn er leuke extra’s, zoals een rad van fortuin, gratis (isolatie)materialen voor een duurzamere woning, en natuurlijk een hapje en een drankje.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie