Start van Healing Tao & Qigong | Herstelgroep op woensdagochtend van 10.15 tot 11.15

11 januari 2024 om 19:53 Lokaal Deel je nieuws

Herken je je in de uitdagingen van burn-out, long-COVID of chronische vermoeidheid?

Ontdek wat zachte bewegingen, liefdevolle afstemming op je lijf en een diepere adem jou kan brengen. In je eigen tempo en afgestemd op jouw weg naar meer energie, vitaliteit en verbinding met jezelf.

Deze lessen betekenen veel voor me, omdat ik uit eigen ervaring heb ervaren hoe krachtig Qigong kan zijn in het herstelproces. En ik weet hoe uitdagend het is om te herstellen van bijvoorbeeld een burn-out en long-COVID klachten. Een reguliere Qigong les, kan net een te grote stap zijn – te lang en te intensief. Maar het kan ook confronterend zijn als je de enige bent die eerder moet stoppen of telkens moet gaan zitten of liggen, omdat je het niet volhoudt. Terwijl Qigong juist zo steunend kan zijn bij je weg naar herstel.

Bij de herstelgroep lessen ligt het tempo lager en is de les opbouw aangepast. We nemen meer yin pauzes en trainen voornamelijk zittend op een stoel.

Voor wie kampt met burn-out, long-COVID, chronische vermoeidheid of langdurige stress klachten, begrijp ik hoe uitdagend het kan zijn. Deze herstelgroep is ontworpen met deze uitdagingen in gedachten. Ik begrijp de behoefte aan een zachtere aanpak en ik wil een veilige omgeving bieden om stap voor stap in jouw eigen tempo vooruitgang te boeken.

Waarin verschillen deze lessen met mijn reguliere aanbod? De focus van deze lessen is gericht op het verbeteren van je contact met je lichaam. Zeker als je lichaam je voor je gevoel je in de steek laat, kan een mildere blik helpen bij het omarmen en accepteren van de situatie hoe die nu is. We maken hierbij gebruik van de Innerlijke glimlach, ook wel je I-kracht.

Wat is I-kracht? Het is de connectie tussen je mind-eye-heart en je onderste dantien, en dit vormt het fundament van de lessen. Wat eigenlijk gewoon betekent dat we werken aan een goede balans tussen hoofd, hart en buik. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Yin Pauzes Tijdens de lessen nemen we bewust de tijd voor Yin pauzes, dit zijn momenten van stilte waarin we niets “doen”, waardoor de training op een dieper niveau heling kan brengen. Deze integratie momenten zijn essentieel voor je herstelproces.

Persoonlijke technieken voor herstel Ik deel graag de technieken die mij persoonlijk hebben geholpen bij mijn eigen herstel. Dit maakt de lessen niet alleen gebaseerd op kennis, maar ook op praktijkervaring.

Data: 31 januari t/m 13 maart (21 feb geen les ivm voorjaarsvakantie)

Kosten: €90,- voor 6 lessen, €17,- per losse les

Tijden: 10.05 inloop - 10.15 start 11.15 einde les

Waar: Centre Ramet op de Johan van Oldenbarneveltlaan 62 in Zeist

Online: Online meetrainen is mogelijk in overleg
Aanmelden: https://www.qi-lessen.nl/herstel/

Meer informatie vind je op www.qi-lessen.nl/

Franca de Jonge 

Healing Tao en Qigong leraar 

White Sun Qigong

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie