Afbeelding
Wendela Copijn

Kies de steen die bij je past

donderdag 8 februari 2024 20:00 tot 21:30

We beginnen met onszelf schoon te maken met een stukje amethist Je maakt je schoon van spanningen in je energielichamen. Je haalt de amethist langzaam langs je lichaam en voelt nauwkeurig. Voor de rug doe het bij elkaar.

Je steekt een kaarsje aan. Daarmee maak je verbinding met het licht, eer je het licht. Het licht in jezelf, het leven als geheel.

We gaan verder met de talking stick. Het ritueel van de talking stick is een oude sjamanistische traditie waarbij ieders stem gehoord kan worden en er ruimte is om je uit te spreken naar jezelf, de groep en Spirit. 

Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn of haar naam te noemen en te vertellen wat hem of haar hier heeft gebracht. Heb je een intentie die past bij de steen die je zoekt? Spreek hem uit, daarmee bekracht je de keuze voor straks. Na de ronde met de talking stick doen we een aardende meditatie om dichter bij onszelf en Moeder Aarde te komen. 

We gaan uit ons hoofd en in ons lijf. Daar laten we ons gevoel aan het woord. Om bij het gevoel te komen, leer ik je een mooie oefening: de lichaamspendel. Door deze oefening kom je in contact met je lichaamsbewustzijn en lichaamswijsheid. Dit bewustzijn weet feilloos de juiste steen voor dit moment te kiezen zonder dat je hoofd zich ermee bemoeit. Liever niet zelfs: hoe meer je het hoofd erbuiten kunt laten, hoe makkelijker deze oefening zal zijn.

Er staan bakjes met verschillende edelstenen klaar. Wat je thema ook is, voor iedereen zit er wel een steen tussen die passend is. Je krijgt rustig de tijd om met behulp van de lichaamspendel hieruit een voor jou geschikte steen te kiezen.

Heb je een steen uitgekozen, dan gaan we hiermee contact maken door hem goed te bekijken en te voelen. Stel jezelf eens voor, laat de steen weten wie je bent. Zo maken we verbinding met onszelf en met de steen die jou met alle liefde wil ondersteunen bij jouw vraag. 

Daarna gaan we met de uitgekozen steen mediteren. Tijdens de meditatie vraagt ieder aan zijn of haar steen of die hem wil helpen met zijn of haar individuele doel/vraag. Zo kan de steen nog beter schenken wat hij te bieden heeft. Van zichzelf heeft hij al een bepaalde werking, maar door de steen bewust uit te nodigen en een intentie te zetten, maak je hem nog krachtiger. 

Ten slotte is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Locatie