Kevin de Liefde keert terug bij Jonathan als hoofdtrainer.
Kevin de Liefde keert terug bij Jonathan als hoofdtrainer. Suresh Chadda

Cirkel rond voor Kevin de Liefde: ‘Jonathan is een mooie stap’

16 januari 2024 om 11:11 Voetbal

ZEIST Met de komst van Kevin de Liefde (43) als nieuwe Jonathan-trainer is de cirkel rond. De oud-aanvoerder van de Zeister club is de opvolger van Rob Zomer.

Volgende week zaterdag speel je met je huidige club Hees, dat koploper is, tegen Jonathan dat vier punten minder heeft. Die wedstrijd laat jij natuurlijk lopen?


,,Haha. Dat kan ik gelijk ontkrachten. Ik wil goed afsluiten bij Hees, daar willen we het hoogst haalbare. Dus wij willen volgende week winnen. Dat wordt ook wel eens tijd na zes verloren edities. Daar denken ze bij Jonathan trouwens anders over. Ik wist dat deze vragen zouden komen. Vanuit de groep bij Hees kwam ook al de vraag hoe we dit gaan doen. Op vrijdagen heb ik altijd contact met mijn staf en jongens in de groep. Mocht ik dat de vrijdag voor de wedstrijd tegen Jonathan niet doen, dan heb ik gezegd dat ze er wat van mogen vinden. Hun mening is ook belangrijk.”

Wat spreekt je aan in het verhaal van Jonathan?


,,Het is mijn club, ook al ben ik er tien jaar weg. Mijn kinderen voetballen bij Jonathan, mijn vader was er actief, ik heb er vriendschappen aan overgehouden. Wat ik me wel heb afgevraagd, is of ik na Hees nog een tweede- of derdeklasser wil trainen. Jonathan vroeg me of ik wilde meegaan in de procedure. Daar heb ik ja op gezegd en ik ben het geworden. Het is een mooie stap. Bij Hees is alles gericht op het eerste, er zit weinig jeugd achter. Die ingrediënten zijn er bij Jonathan wel.”

Als oud-aanvoerder van Jonathan zullen de verwachtingen hoger gespannen zijn dan bij een andere trainer. Hoe ga je daarmee om?


,,Ik heb zo veel leuke reacties gehad, ook van mensen van vroeger met wie ik jaren geen contact heb gehad. Dat zorgt al voor een stukje verbinding. Natuurlijk ben je afhankelijk van het materiaal, de draagkracht en hoe het je wordt gegund. De technische commissie wordt groter om draagvlak te creëren en samen beslissingen te nemen. Dat leggen ze niet alleen bij de trainer neer.”

Jonathan wil binnen nu en vijf jaar naar de eerste klasse. Wat is daarvoor nodig?


,,Goede randvoorwaarden en een elftal met sterkhouders aan wie de jeugd zich kan optrekken. We moeten eerst onze eigen spelers binnenboord houden. Daarna moeten we gericht kijken wat we nodig hebben en welke jeugd we kunnen inpassen. Er zijn spelers van buitenaf gehaald, waardoor eigen jeugd wegliep. Als het met deze jeugd niet lukt om uit de derde klasse te komen, vraag ik me af bij welke clubs het wel lukt en hoe zij dat doen.”

Over de invulling van de staf wordt nog gesproken. Wat zoek je?


,,Het mooiste is als je aanvullend bent aan elkaar en goede afspraken kunt maken. Deze week voeren we de eerste gesprekken. Ik heb er ideeën over, de club ook. Ik weet wat ik kan en wat ik zoek. Ik ben er voor het grotere geheel, de assistent voor het individu, maar het is ook prettig als je dat een keer kunt omdraaien. Een assistent is niet meer iemand die alleen de pionnetjes neerzet. Normaal ben ik de buitenstaander en koos ik voor een assistent die de club kent. Nu ken ik de vereniging. Een assistent van buiten? Wie weet.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie