Parkeren in de garage in plaats van op straat helpt de parkeerdruk in het centrum te ontlasten.
Parkeren in de garage in plaats van op straat helpt de parkeerdruk in het centrum te ontlasten. René Borkent

Voorstel CDA, D66 en CU-SGP: betaald parkeren alleen op vrijdag tot 21.00 uur

20 januari 2024 om 10:05 Verkeer en vervoer

ZEIST CDA, D66 en CU-SGP willen het raadsvoorstel ‘parkeerbeleidsnota 2024-2028’ veranderen. Deze partijen willen dat het betaald parkeren van maandag tot en met donderdag en op zaterdagavond afloopt om 19.00 uur en niet om 21.00 uur, zoals nu in het voorstel staat. 

Als de gemeenteraad dinsdagavond 23 januari in meerderheid voor dit amendement stemt, is dat goed nieuws voor organisaties die activiteiten organiseren in de avonduren in het centrum van Zeist.

Hieronder staat de toelichting van de indieners Vincent van Voorden (CDA), Freerk André de la Porte (D66) en Julian Wassink (CU-SGP).

,,Dit amendement heeft als doel om de reguleringstijden te wijzigen naar 19:00 uur in plaats van door het college voorgestelde 21:00 uur. De reguleringstijden worden dan vrijdag tot 21.00 uur en maandag tot en met donderdag en zaterdag tot 19.00 uur.

De indieners van dit amendement zijn niet van overtuigd dat voor het gehele centrumgebied reguleringstijden tot 21:00 uur de een juiste oplossing is. Indieners erkennen dat er in enkele stra(a)t(en) rond 18:00 uur overlast ervaren kan worden, door dit te wijzigen naar 19:00 uur hopen de indieners tegemoet te komen aan de wens van deze bewoners. 

Door de reguleringstijden naar 19:00 uur te brengen komen de indieners tegemoet aan de kerken, culturele instellingen en het theater/bioscoop die avondactiviteiten hebben en daardoor de bezoekers niet te belasten met extra kosten voor parkeren.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie