Dichtgroep De Alpejagers
Dichtgroep De Alpejagers eigen foto, rechtenvrij

Poëzievoorstelling en boekpresentatie bij Kramer & Van Doorn Zeist

25 januari 2024 om 13:58 Overig

ZEIST Op zondagmiddag 28 januari brengt de dichtgroep ‘De Alpejagers’ met haar programma ‘Alleen in mijn gedichten kan ik leven’ een ode aan Jan Jacob Slauerhoff in boekwinkel Kramer & Van Doorn. 

De titel van hun nieuwe programma is ontleend aan een gedicht van Slauerhoff. Zij gaan de toeschouwers verrassen met een mix van werk van Slauerhoff en eigen gedichten, geïnspireerd op zijn werk. 

‘De Alpejagers’ brengen in dit programma gedichten van Jan Jacob Slauerhoff en eigen gedichten horen, geïnspireerd op zijn poëzie. Bijzonder in hun optreden is dat zij een fragment uit het toneelstuk ‘Jan Pieterszoon Coen: drama in elf taferelen’ spelen. Dit toneelstuk mocht vijftig jaar lang niet worden opgevoerd in de Nederlandse theaters. 

Het gezelschap ‘De Alpejagers’ bestaat uit de dichters Nanny Luijsterburg, Mia Wittop Koning, Gerard Beentjes, Jaap Lemereis en Ali Serik. De Alpejagers voerde vorig jaar in Zeist bij Boekhandel Kramer & Van Doorn hun voorstelling ‘Boem Paukeslag: een ode aan Paul van Ostaijen’ op. Eerder waren zij al te zien in Eemnes, Amersfoort, Alkmaar, Hilversum en Utrecht. Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Poëzieweek (25 tot en met 31 januari).

Aansluitend zal Fred Penninga, gerenommeerd lid van het Utrechts stadsdichtersgilde, zijn nieuwe boek ‘Vrij van erfbelasting’ presenteren. ‘Vrij van Erfbelating’ is een autobiografische roman, fictie. Met een alwetende verteller. Gelardeerd met fragmenten uit bestaand werk van de schrijver, Fred Penninga. 

Drie strengen kunstig tot een vlecht geschreven… tot een leven. Herkenbaar voor de ‘zwijgende generatie’ van na-de-oorlog én een eye opener voor de digitale online cyber AI-generatie van nu. Alles Vrij van erfbelasting. Na afloop van de presentatie kunnen belangstellenden zijn boek kopen en door de schrijver laten signeren. 

Organisatie: Literair Zeist in samenwerking met Boekhandel Kramer & Van Doorn.

 De voorstelling en boekpresentatie vinden plaats in de boekwinkel van Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 in Zeist. Aanvang: 14.30 uur. 

Toegang: gratis, vooraf aanmelden via info@kramerenvandoorn.nl

Meer informatie: www.literairzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie