Logo nieuwsbode-zeist.nl


ezels

Uit De Ezelsociëteit: Godfried kijkt zijn ogen uit...

  Column

Zeist - Om de week vindt u in De Nieuwsbode meer over het wel en wee in De Ezelsociët. Als u zin hebt om met eigen te zien hoe het er aan toe gaat in die ezelopvang, zou u eens een kijkje kunnen nemen. 

Godfried komt uit België en is leeftijdloos. Hij is al 1 jaar bij ons en vertelt wat er op zondag 12 maart gebeurde in de ezelopvang.
De 1e twee vrijwilligers beginnen om 07.30 uur met koffie zetten en de speciale ontbijten klaarmaken en uitserveren voor de bejaarde, bijna tandeloze ezels. Niet alle 25 ezels die permanent bij ons wonen zijn hoogbejaard. De jongste is Froukje van 7 jaar, een mini ezel met een indrukwekkende stamboom uit de USA. Om mini's steeds kleiner te fokken, ontstaat er inteelt en daarom woont Froukje bij ons. Gezond is zij niet. Van een schuw ezeltje is Froukje in 1 jaar tijd veranderd in een vrolijke meid. En verliefd op onze Joep van 13. Ze hebben samen al gewandeld in het bos, gelukkig is de liefde wederzijds! Anders krijg je van die 'Goede tijden, slechte tijden' toestanden. De rest van de kudde krijgt hooi, geurig Duits hooi. Om 09.00 uur is de club vrijwilligers compleet en begint het grote schoonmaken van de stallen en het terrein.
Op deze zondag hield ezelvereniging 'de Ezelvriend' de jaarlijkse vergadering in de nieuwe kantine. Vanwege het mooie weer stroomden bezoekers toe en werd de donatiebus flink gevuld. Dat is noodzakelijk, omdat Carlo volgende week wordt opgehaald, een eenzame ezelhengst met superslechte hoeven. Corné woont ook nog steeds in de kliniek met vriend Felix. Zijn buikoperatie wond geneest moeizaam. Felix is het goed zat in de kliniek en maakte laatst flink stampei toen hij een kruiwagen met wortels voorbij zijn box zag rijden. Zijn woede was zo groot, dat de verzorger zich haastte om het goed te maken en TWEE grote wortels serveerde.
Felix had zijn punt gemaakt!

Hartelijke ezelgroet,

Vera van Koten

www.ezelsocieteit.eu

Reageer als eerste
Meer berichten