Logo nieuwsbode-zeist.nl


ezels

Papillon tussen andere ezels

  Column

Zeist - De Franse ezel Papillon stond een paar maanden geleden ook in de krant, omdat we hem alleen een toekomst konden bieden door hem naar Nederland te halen. Hij is inmiddels hengst-af en mocht proberen te aarden op de dependance van De Ezelsociëteit in Bunnik. Hier werd een beetje gevreesd voor zijn gedrag en dat van de andere ezels wanneer ze bij elkaar zouden worden gelaten; Papillon had in zijn 17-jarige leven nog nooit met andere ezels opgetrokken en was erg onrustig. We besloten deze stap in de opvang in Zeist te zetten, waar hij onder geboeid toezicht van vrijwilligers direct vanuit de trailer in de kudde werd gelaten.

Papillon wist niet waar hij het moest zoeken en dat gold ook voor een paar andere ruinen in de groep, zoals Nimbus, Shrek, Charly en Mannis. De mannen renden om de nieuwe heen en vormden echt even een front.

Papillon was zo overweldigd door al die soortgenoten, dat hij zowel de ruinen als de merries wild besprong. Die trapten flink van zich af en zo leren ze Papillon, soms pijnlijk maar duidelijk, de grenzen en gewoontes van de kudde aan. Hij is nu ongeveer een week na aankomst al veel rustiger, het vertrouwen in hem was terecht, hij redt zich goed tussen de anderen. Papillon heeft al heerlijk in de zon over het zand gerold en inmiddels met bijna iedere ezel neusje-neusje netjes kennis gemaakt.

Met ezelgroet,

Emmy

Om de week vindt u in De Nieuwsbode nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit. Bezoek is welkom, dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur (op zondag vanaf 11:00 uur) aan de Zwitsersekade in Zeist.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten