Logo nieuwsbode-zeist.nl


ezels

Nieuwtjes uit De Ezelsociëteit: Sanne ging net als de ezels mee

  Column

Sanne, de hond op de foto is nu ongeveer 12 jaar. Al 10 jaar woont zij bij ons in de Ezelopvang. Tien jaar geleden gingen we met 2 trailers, 5 zwaar verwaarloosde ezels ophalen. Deze ezels liepen rond op een terrein vol rotzooi en tussen die rotzooi liep een hond. Nou ja lopen... De op een herder gelijkende hond kroop met de staart tussen de benen angstig rond. Het magere hondenlijf had overal bloederige plekken. Er heerste een dreigende sfeer tijdens het inladen van de 5 ezels, de eigenaren waren niet blij met het (officieel) weghalen van de ezels. Tegelijkertijd was er ook een uithuiszetting gaande, met veel gedoe en gedreig.
"Sanne" schreeuwde 1 van de eigenaren. Sanne kroop weg onder onze bus..... aan de andere kant kwam ze weer te voorschijn. We pakten haar op en schoven de vuile hond met bloed en al op de achterbank, hop, mee naar Zeist. Zoals we dat met ezels doen, deden we ook met Sanne, de hond. Goed eten, drinken, zorg en liefde.
Sanne is een schat van een hond, respectvol naar alle mensen en dieren. We zijn al 10 jaar gelukkig met elkaar.
Ook op de foto staat Dieske, een wijze ruin van 28 jaar. Dieske woont nu 15 jaar in de opvang. Dieske is graag bij mensen. Geknuffel hoeft van hem niet zo maar hij krijgt wel graag aandacht. Je kunt hem meestal in de buurt van het hek vinden, waar hij uitkijkt naar bezoekers.. en naar het volgende eetmoment.

Deze week komen er nieuwe ezels binnen: Sorbo (17) en de merries Toto & Vita. Volgende keer meer!
Hartelijke ezelgroet,
Vera van Koten

Om de week vindt u hier nieuwtjes uit De Ezelsociëteit. Kennismaken met de ezels kan dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur (op zondag vanaf 11:00 uur) aan de Zwitsersekade in Zeist.

Reageer als eerste
Meer berichten