Logo nieuwsbode-zeist.nl


Sorbo tegen de achtergrond van de nieuwe stallen. Hij wordt nu begrepen en grijpt zijn nieuwe kansen.
Sorbo tegen de achtergrond van de nieuwe stallen. Hij wordt nu begrepen en grijpt zijn nieuwe kansen.
ezels

Sorbo maakt een inhaalslag

  Column

Er zijn weer nieuwe ezels opgenomen in de opvang, waaronder twee gezonde, mooie merries: Toto (bruin, 15 jaar) en Vita (grijs, 20 jaar). Het is aan de dames te zien en merken dat ze goed verzorgd en met liefde behandeld werden. Hun eigenaren moesten met pijn in het hart noodgedwongen afstand van ze doen. Toto en Vita zijn nog een beetje verlegen in de kudde, maar hechte vriendinnen, dus alle veranderingen gaan ze opgewekt en nieuwsgierig met z’n tweeën aan.

Ook nieuw is Sorbo, een grijze ruin van 17 jaar. Hij heeft het grootste deel van zijn leven gezelschap van andere ezels moeten missen. Niet lang geleden verhuisde Sorbo naar een kinderboerderij, waar hij op den duur bij pony’s zou komen te staan. Maar de verzorgers wisten zich geen raad met de ezel, ze vonden hem moeilijk benaderbaar, onpeilbaar, en ze waren bang voor hem.

Wij zien echter, met die woorden in ons achterhoofd, met verbazing alleen maar een grote zachtaardige knuffel. Sorbo is supervriendelijk tegen mens en dier. Hij zuigt alle aandacht die hij maar kan krijgen in zich op en laat zich braaf verzorgen. Iedereen is op slag dol op hem.

Zijn eigen aandacht gaat speciaal uit naar onze merrie Fiona (32)!

Dus als zij buiten het hek apart wordt gezet om te eten, zetten we Sorbo lekker bij haar, dan vangt hij gelijk nog wat extra knuffels van mensen die voorbij lopen. Vanaf nu geniet hij volop van soortgenootjes (Fiona..) en veel positieve aandacht.

Met ezelgroet,

Emmy

Om de week vindt u in De Nieuwsbode nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit. U kunt de ezels dagelijks bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur (op zondag vanaf 11:00 uur)? aan de Zwitsersekade 5.


 

Reageer als eerste
Meer berichten