Logo nieuwsbode-zeist.nl


De nieuwe bloggers van De Ezelsociëteit, Goofert (links) en Felix.
De nieuwe bloggers van De Ezelsociëteit, Goofert (links) en Felix.
ezels

Bloggers Goofert (19) en Felix (17)

  Column

Kan dat wel, ezels die samen een blog beheren? Jazeker, ezels zijn slim, zij leren snel en als de ezelopvang wil blijven bestaan zijn de sociale media belangrijk. Bovendien gebeurt er genoeg in de opvang om over te vertellen. Hun eerste blog bericht staat er al op: Fiona (28) die de naar gras hunkerende Sorbo met spoed naar Bunnik moest begeleiden. Goofert en Felix willen een paar keer per week de blog in de hoef nemen, dus dat belooft wat!
Bezoekers vragen ons vaak: hoe komen jullie aan al die ezels? Nou, die worden aangeboden, per telefoon, brief en mail. Zoals vorige week: "Help Emma van 30 jaar aub", Kirsten. Deze dierenvriendin heeft 1 jaar geleden gereageerd op een noodoproep van een meisje wiens Opa was overleden. Emma bleef eenzaam ( en verwaarloosd) achter. Kirsten heeft een groot dierenhart, een Shetlander pony en zij haalde Emma op. Alles haalde Kirsten uit de kast om de oude merrie wat op te knappen. De pony had helaas geen boodschap aan de ezel. Kirsten vindt dat zij Emma niet kan geven wat de laatste jaren van deze oude merrie nog fijn kan maken. En zo gaan we Emma volgende week ophalen.
De volgende aanwinst is Cornelis, een ruin (25). Hij komt van oudere mensen die kleiner gaan wonen en hun tuin verliezen. Als laatste halen we 2 mini ezels op, Billy en Jamy, pas 7 en 8 jaar oud. De oude eigenaresse kan de dagelijkse verzorging niet meer aan. De mini's wonen samen met Gans (een gans) die volgens zeggen denkt dat hij een ezel is!
Komt het niet mooi uit dat de Ezelsociëteit bevriend is met Akka's Ganzenparadijs in Dalen? Met het ophalen van de mini's zetten we Gans onderweg uit in dit paradijs........ 

Hartelijke ezelgroet,
Vera van Koten

www.ezelsocieteit.nl

Reageer als eerste
Meer berichten