Logo nieuwsbode-zeist.nl


ezels

Jaap (34) en Djordy (12)

  Column

Om de week vindt u hier nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit.

Djordy is onze jongste vrijwilliger. Nee, zo jong nemen we ze, vanwege de veiligheid nooit aan! Djordy was al vaker op bezoek geweest bij de ezels. Echte Liefde ontstond, tussen deze spontane knul en alle 27 ezels. Hij was toen nog 11 jaar en iemand had hem gezegd, om van zijn 'gezeur' af te zijn: "kom maar terug als je 12 bent".
Djordy meldde zich op zijn 12e verjaardag en de dag-manager van de zaterdag, Robert, ontfermde zich vaderlijk over de super enthousiaste jongen.
Wat is het toch, dat ezels mensen zo kunnen raken? Een van onze eerste opvangezels, dat was Grietje. Deze merrie moesten we bevrijden uit een hok, waar zij jaren in eenzaamheid opgesloten had gezeten.
Razend en onhandelbaar was Grietje. Meteen de oren plat en trappen als je in de buurt kwam. Tijdens de bezoekuren zetten we Grietje altijd met een ezelkameraad apart. Tot het 1x vergeten werd en ik tot mijn ontzetting een schattig peutermeisje bij Grietje zag staan. Grietje keek met interesse, oren naar voren, ontspannen. Het peutertje viel op haar kont achter Grietje, ik stond als bevroren, niet in staat te reageren. Een klein handje pakte de staart van Grietje en zij hees zich op. Er gebeurde niets, het peutertje klopte lief op de flank van Grietje, die rustig bleef kijken en staan.
Grietje maakte het verschil tussen een klein onschuldig mensenkind en de grote mensen, waaronder zij geleden had.
Zo zijn ezels.


Hartelijke ezelgroet,
Vera van Koten

www.ezelsocieteit.eu

of tel.0343 491 371

Reageer als eerste
Meer berichten