Logo nieuwsbode-zeist.nl


ezels

De Ezelsociëteit en een onverwachte ontmoeting

  Column

Zeist - Hieronder vindt u weer nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit.

Onverwachte ontmoeting 

Onze Tula (30 jaar) is een regelmatige klant in de hoefsmederij van Diergeneeskunde in Utrecht. Niet voor haarzelf, deze lieve oude merrie begeleidt dan haar vriendin Vonkey, die ernstige hoefproblemen heeft. Vonkey kreeg weer nieuwe hoefschoenen, zodat zij zonder pijn kan lopen. Ezels zijn van nature nieuwsgierig en vriendelijk voor (bijna) alle dieren. Zo ook Tula, die het paard ging begroeten. Het Paard reageerde eerst verbaasd, meteen erna minder leuk. Die foto zetten we maar niet in de krant.
Over het algemeen vinden paarden ezels eng, ze zijn er meestal bang voor. Dat doet mij denken aan 'de rel' een tijdje terug. in een van de lange gangen van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Wij kwamen daar met een jonge ezelhengst, klein van stuk, hij moest gecastreerd worden om hem een toekomst te kunnen geven.We liepen met het aangelijnde hengstje door zo'n lange gang. Heel in de verte slofte een enorm trekpaard met een verzorger.
Voor wij het door hadden wist ons hengstje meteen: "een merrie"!!!!!
Het verschil in formaat, ach, dat maakt in de dierenwereld niet uit. Het hengstje rukte zich zo krachtig los, dat zijn lijn brak en in volle galop draafde hij op de, hoog boven hem uittorende paardenkont af. Waarop het paard, dat de dreumes laat zag aankomen, in grote angst aan de kletter sloeg, haar verzorger achterlatend.
Wat een consternatie. het paard hebben we niet meer gezien, onze dreumes wel, die er totaal niets van begreep. We hebben er van geleerd, maar stiekem ook erg gelachen, dat wel.

Hartelijke ezelgroet,
Vera van Koten 

Reageer als eerste
Meer berichten