Logo nieuwsbode-zeist.nl


Als u de kans krijgt, moet u echt even binnenlopen bij Figi. In de hal staat deze maquette opgesteld. Die alleen al is hartstikke leuk om te bekijken.
Als u de kans krijgt, moet u echt even binnenlopen bij Figi. In de hal staat deze maquette opgesteld. Die alleen al is hartstikke leuk om te bekijken.

Ashton Brothers annexeren het mooiste stukje van Zeist

  Cultuur

Figi was vrijdagavond uitverkocht; de Ashton Brothers gaven een show. Ze moesten toch in Zeist zijn. In april staat deze theatergroep namelijk 3 weken achter het Slot. Voor de voorstelling kregen omwonenden de gelegenheid om te horen wat de plannen zijn van hun tijdelijke buren.

Zeist - Manager annex geluidsman Peter Kosters -''het lijkt inderdaad wel een circus. De Ashton Brothers zelf helpen voor de show gerust in de garderobe, als dat nodig is'' - en projectmanager namens RTL Marjolein Kasteel hebben er vertrouwen in. Zeist maakt naam met deze theaterbelevenis.

 

De Ashton Brothers hebben hun vlag geplant in de Slottuin en dat gebied daarmee tijdelijk geannexeerd. Het is niet langer een historisch stukje Zeist; het is een festivalterrein: Ashtonia.

Andere wereld

Achter Slot Zeist staat straks een heel grote circustent waarin de show zich afspeelt, en een aantal kleinere tenten. Het hek op het witte bruggetje gaat op slot. De gasten -per voorstelling rekent de organisatie op 1.000 mensen- betreden het Slot aan de voorzijde, lopen door het Slot heen en bevinden zich dan in een compleet andere wereld.

Denk aan de buren

Her en der spelen muzikanten semi-akoestische live muziek. Als het allemaal meezit en dit bijzondere festival in de praktijk net zo mooi uitpakt als in de hoofden van de makers, zou er in 2018 wellicht nog eens zo'n evenement achter Slot Zeist georganiseerd kunnen worden. En dan kun je maar beter oog hebben voor de belangen van de buurt. Ook bij het vaststellen van de eindtijd is daar rekening mee gehouden. Om 23.30 uur is het feestje voorbij. Het publiek komt en gaat gespreid. In Ashtonia krijgt het hooggeëerd publiek een voorstelling voorgeschoteld, maar ook een maaltijd. Bovendien zorgt de organisatie voor verkeersregelaars. Een verlenging zit er niet in: in mei is de theatergroep elders geboekt.

De Parade

Misschien hebt u de Ashton Brothers wel eens gezien op De Parade. Het Nederlandse gezelschap is gepokt en gemazeld en treedt sinds 2001 met veel succes op in theaters in binnen- en buitenland. Ze droomden wel eens, van een eigen land; een compleet festival met theater, acrobatiek, muziek, eten en drinken. Maar in de praktijk bleef het een gezelschap dat 's middags met een vrachtwagen aankomt bij een theater en midden in de nacht weer verder trekt en voor alle faciliteiten dankbaar gebruik maakt van dat wat de theaters kunnen bieden, vertelt manager Kolsters. Hij is blij met zijn tijdelijke collega, projectmanager Marjolein Kasteel. Wat de Ashtons nu gaan doen, wordt namelijk groter dan ooit.

Meedoen

Om de kosten te beheersen en het familiegevoel te behouden zoekt de organisatie vrijwilligers én slaapplaatsen. Wie mee wil werken moet minimaal een week beschikbaar zijn; de vrijwilliger eet op een werkdag mee met 'cast & crew' en ziet eenmaal een voorstelling. Het kan bijvoorbeeld gaan om kaartcontrole, parkeerwacht of het bemannen van de ballengooikraam. Per avond zijn er 10 vrijwilligers nodig.

Logeerkamer

Wie een kamer over heeft, kan zich melden als gastgezin, bijvoorbeeld voor een Amerikaanse band, een Russische gastartiest of een vrijwilliger die in een ander deel van het land woont.

Belangstelling? Stuur dan een email naar vrijwilliger@ashtonbrothers.nl

Meer informatie over de show en de kaartverkoop op:

ashtonia.nl

Reageer als eerste
Meer berichten