Logo nieuwsbode-zeist.nl


Expositie: twee schilders over ijle kustlijnen en warme Franse aarde

  Cultuur

Beate Emanuel en Marie-Louise Oudkerk exposeren het komende weekend van 17,18 en 19 februari, hun schilderijen in Zeist, op de Graaf Janlaan 57 in de wijk Kerckebosch. Een deel van de werken wordt tegen een gereduceerd tarief aangeboden.

Zeist - Beiden hebben affiniteit met abstractie, schilderen met acrylverf op grote doeken en gebruiken diverse materialen in hun werk. Beate en Marie-Louise zijn bovendien allebei zowel onafhankelijk als professionele kunstenaars. Ze exposeren hun werk bij diverse galeries en op beurzen; in binnen en buitenland.

Tegenpolen

De verschillen in benadering zijn al bij de eerste aanblik duidelijk: Beate schildert veelal met een vrije losse hand en in lichte tinten, vaak ook figuratief, Marie-Louise daarentegen werkt met strakke geometrische vlakken in warme, diepe kleuren.
Beate is in meerde opzichten vrij te noemen: zij laat zich niet beperken door de verf en integreert haar foto's op het doek in het schilderwerk. De textuur van de verf geeft een extra dimensie aan de beleving van de foto. Ze ontwikkelt zich in deze richting steeds verder en de fotografie blijft haar boeien.
Onlangs heeft zij zich verdiept in het schilderen met olieverf, een ware ontdekkingstocht en zo anders dan werken met acrylverf. Om zich te laten inspireren door de kustlijn reist ze regelmatig af naar zee en neemt de "beelden" mee in de opzet van haar doeken.

Over de grens

Marie-Louise Oudkerk laat zich van haar kant inspireren door het Franse leven. Ze vertrok met haar geliefde naar de Franse Ardèche om daar een vervallen oude zijderupsboerderij om te toveren tot een geweldige B&B.. Haar enorme Franse atelier op het platteland geeft haar alle mogelijkheden en rust om haar werk te vervolmaken.
Marie-Louise verwerkt oude brieven, gevonden op de lokale "brocantes", in haar schilderijen. Zij wil deze mooie documenten niet verloren laten gaan. In de aparte en originele combinatie van lijnen en vlakken die zo kenmerkend is voor haar werk, ligt onder de warmte van haar aardetinten een verborgen verlangen: Het vasthouden van het handgeschreven woord; dat immers het dichtst bij het hart gelegen uiting van gevoelens is.

Openingstijden

Beate en Marie-Louise ontvangen u graag weekend. Openingstijden zijn vrijdagavond 17 februari van 19.30 met een hapje en drankje; zaterdag 18 en zondag 19 februari van 11.00 tot 19.00 met koffie en thee.


www.beate-emanuel.com
www.marielouiseoudkerk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten