Logo nieuwsbode-zeist.nl


Zeister Harmonie KZHM zoekt bastubaist, slagwerker, saxofonist en andere muzikanten!

  Cultuur

Zeister Harmonie KZHM is een muziekvereniging waar muziek maken op niveau gecombineerd wordt met gezelligheid. De vereniging is op zoek naar iemand die bastuba, slagwerk of saxofoon speelt. Mocht je een van deze instrumenten bespelen en graag een keer meespelen, schroom dan niet om contact op te nemen! Ook andere muzikanten binnen harmoniebezetting zijn van harte welkom.

Waar kun je harmonieorkest KZHM van kennen?

Het KZHM biedt muzikale ondersteuning aan verschillende evenementen in Zeist. Zo heb je ze misschien gezien bij de aubade van Koningsdag, de dodenherdenking in het Walkartpark of bij de finish van de avondvierdaagse op het Bisonveld. Ook speelt het KZHM ieder jaar in het Slottuintheater en in het winkelcentrum Belcour. Naast deze concerten buiten, hebben we twee keer per jaar een avondconcert voor iedereen die van een ontspannen muzikale avond wil genieten. Alle concerten die wij geven zijn zittend. Een keer per vijf jaar gaan we op concours, waarbij ons niveau getoetst wordt. Op dit moment spelen we in de tweede divisie.

Wat voor muziek speelt het KZHM?

De harmonie heeft een breed repertoire, bestaande uit veel film- en musicalmuziek en klassieke muziek, maar ook jazz en popmuziek. Een aantal leden uit het orkest stellen in samenwerking met de dirigent voor ieder concert een gevarieerd programma samen. Bijzonder aan het KZHM is dat er tijdens de avondconcerten altijd geprobeerd wordt om de stukken op ludieke wijze te presenteren. Dit is voor het publiek extra leuk.

Welke orkesten heeft KZHM?

Het KZHM heeft twee orkesten: een leerlingenorkest en een groot orkest. Zoals de naam al doet vermoeden is het leerlingenorkest een orkest voor beginnende muzikanten. Je kunt dan doorstromen naar het groot orkest als je op het niveau van B-examen zit. Instrumenten in een originele harmoniebezetting zijn: dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, fagot, trompet, hoorn, euphonium/bariton, trombone, (bas)tuba, contrabas en slagwerk.

Ik speel geen muziekinstrument, maar dit lijkt me wel wat. Wat nu?

Als het je leuk lijkt om een muziekinstrument te leren, dan kun je lessen nemen op de muziekschool. Als je daarnaast lid wordt van het KZHM, dan krijg je korting op het lesgeld. Ook kun je als lid van het KZHM een muziekinstrument huren voor maar 5 euro per maand.

Waarom wil je lid worden?

Muziek maken is ontspannen, gezellig en heel leerzaam. Je stimuleert je hersenen en je leert samen spelen met anderen. Het KZHM is een vereniging waarbij iedereen welkom is om samen deze hobby uit te oefenen.

Hoe kun je contact opnemen?

Beide orkesten van het KZHM repeteren op de woensdagavond in het Kunstenhuis (Egelinglaan 2b) in Zeist. Het leerlingenorkest repeteert van 19.00-19.45 uur en het groot orkest van 20.00-22.15 uur. Kom een keer langs of mail naar secretaris@kzhm.nl als je interesse hebt. Hier kun je ook terecht voor vragen. Meer informatie is te vinden op de website: www.kzhm.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten