Van bouwput tot gebouw; Lilian Smits maakte meer dan 700 foto's van Heidehof in Kerckebosch Zeist

  Cultuur

Zeist - Lilian Smits woonde aan de Prinses Margrietlaan tijdens de bouw van Heidehof (Kerckebosch in Zeist). Ze kon bijna niet wachten tot haar woning in het gebouw opgeleverd werd en maakte dagelijks een foto. Woningcorporatie Woongoed Zeist besloot de foto's een bijzondere plek te geven.
 
De foto's zijn gemaakt tussen mei 2015 en juli 2016 en je ziet beeld voor beeld het gebouw langzaam ontstaan. "Ik volgde de bouw op de voet en vond het mooi om het vast te leggen" vertelt Lilian Smits enthousiast. Bijna elke dag fietste ze langs de bouwplaats om even te kijken en een praatje met de bouwers te maken. "Ik heb wel eens een dag overgeslagen hoor, maar niet vaak." 
 
Een mooie plek in de hal
De foto's verdienen een mooie plaats, vond Woongoed Zeist. Er werd een collage gemaakt die zes grote ramen in de hal deels bedekt. Woensdag 23 mei was de feestelijke onthulling. Samen met Woongoed Zeist directeur Rob Wassenberg, verwijderde Lilian Smits een laag papier waarmee de collage bedekt was. Nu kan iedereen van de foto's genieten!
 
Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1.000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op.

Meer berichten