Logo nieuwsbode-zeist.nl


Ed Laagewaard speelt bamboefluit vanaf zijn 61e. Foto: Fetsje Luimstra
Ed Laagewaard speelt bamboefluit vanaf zijn 61e. Foto: Fetsje Luimstra

Fluitzolder bewijst: mens is nooit te oud om te leren

  Cultuur

Dat muziek leren maken op oudere leeftijd kan bewijst Ed Laagewaard. Hij leerde op zijn 61-e bamboefluit spelen op de Fluitzolder in Zeist. De methode van Bea Kloosterman gaat stapsgewijs in kleine brokjes, en Ed is ervan overtuigd dat dit zijn succes heeft bepaald.

Zeist - Op het blog van de Fluitzolder, http://fluitzolder.blogspot.nl/ is een video te zien over Ed Laagewaard, en meer over de lessen die in september van start gaan.
''Speels, basaal, enthousiasmerend en in hapklare stapjes je de muziek eigen maken.'' Zo typeert Ed de basiscursus bamboefluit spelen van de Fluitzolder. Ed was nieuwsgierig naar muziek. Maar in zijn jeugd werden kinderen niet naar muziekles gestuurd. Het verlangen om muziek te maken bleef, en toen er dan eindelijk tijd was kwam de vraag: welk instrument dan? Hij dacht te kiezen voor de blokfluit. De dag voor Ed Laagewaard naar zijn eerste blokfluitles zou gaan hoorde hij van een vriendin over de Fluitzolder. Diezelfde dag nog maakte hij kennis met de docent daar, Bea Kloosterman. Zij liet hem de opbouw van het lesmateriaal zien, haar stapsgewijze aanpak die ze heeft vastgelegd in een eigen methode. Ed volgde de basiscursus waarin hij een sopraanfluit bouwde. Vervolgens bouwde hij een tenor, de voorwaarde om in het bamboefluit ensemble te kunnen spelen. In dat ensemble speelt hij nu al voor het derde jaar.

Reageer als eerste
Meer berichten