Logo nieuwsbode-zeist.nl


Dellen-Drie koningenwandeling
Dellen-Drie koningenwandeling (Arie de Knegt)

Drie Koningenwandeling op De Dellen

  Fiets-Wandeltocht

Heerde - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden maandag 6 januari een winterwandeling over landgoed De Dellen.

Tijdens de Drie Koningenwandeling vertellen de boswachters over de ontwikkeling van het landgoed. Aan het eind van de wandeling luisteren de wandelaars op de uitgestrekte Renderklippen naar midwinterhoornblazers.

Een midwinterhoorn is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens traditie blazen Gelderse en Overijsselse midwinterhoornblazers alleen in de periode tussen de eerste adventszondag en Drie Koningen. Ze verdrijven het donker en roepen het licht op, omschreven in het gezegde: "Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät 't duuster mut goan want 't lich kump d'r an".

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur:  3 uur. Deelname 5,00 euro en kinderen 10 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Opmerking: de wandeling is geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Informatie: Fokko Andringa, tel. 06-51543444 of Frans Roelofs, tel. 06-52644800.

Meer berichten